07-02-04

VLD-congres dwingt top tot referendum

Vandaag was de grote dag voor de VLD-leden maar ook voor de regeringsleden. Zou het congres oordelen dat de liberale partij uit de regering moet stappen of niet? Daar werd vandaag over gestemd.

 

Jong VLD Antwerpen, hevige medestander van Hugo Coveliers, had drie moties naar voor geschoven om gestemd te laten worden op het grote VLD-congres. Twee van de drie moties zijn met overdonderende meerderheid goedgekeurd. De derde en meest belangrijke motie werd verworpen. De precieze cijfers zijn op dit eigenste moment nog niet bekend. We hopen die tot bij u te brengen wanneer ze ons bereiken.

 

We zetten alles nog eens voor u op een rijtje zodat u een overzicht hebt van wat werd gestemd en wat niet. Voor u de drie moties van Jong VLD Antwerpen:

 

-         Het congres van VLD leden blijft onverminderd bij haar eerdere standpunt tegen het stemrecht voor niet-Europese vreemdelingen.

Dit is ook met een grote meerderheid aanvaard. Hier krijgt de Jong VLD Antwerpen dus de steun van de meeste leden op het congres.

 

-         Het congres van VLD leden vraagt een volksraadpleging over het stemrecht voor niet-Europese vreemdelingen.

Ook hierin werd de Jong VLD Antwerpen in het gelijk gesteld. Opnieuw met een overdonderende meerderheid. Of de volksraadpleging bindend wordt weten we momenteel nog niet. Dit zal later wel duidelijk worden. Cijfers volgen later.

 

-         Het congres van VLD leden vraagt dat de problematiek van het stemrecht voor niet-Europese vreemdelingen door de regering behandeld wordt, waarbij een verdere regeringsdeelname slechts mogelijk is mits niet-goedkeuring van het bedoelde dossier.

Dit is het enige punt dat door de congresleden werd verworpen. Volgens de eerste geruchten op het congres zelf zou zo’n 80% tegen hebben gestemd.

 

 

De belangrijkste conclusie van de dag is dat de VLD in de regering blijft maar wel zijn oor te luisteren zal leggen bij de bevolking alvorens verdere stappen te ondernemen in het bedrijfsleven. Meer nieuws later!

 

 

PieterJan Viaene

Aanwezig op Congres: Maarten Malaise

 

7 februari 2004 – 14:20


16:10 Gepost door | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Had je het écht anders verwacht? Kijk, je benyt toch allerminst politiek idioot. Die VLD was absoluut voorspelbaar.

Doel van ( mijn soort van ) Paars is : voor de blauwen de postjes, voor de sjossen de macht.

Zo simpel is dat.

Gepost door: bernard | 07-02-04

Bernardus Als kwalijk gevolg zie ik wel nog eens gebeuren dat de SP.a meer macht zal krijgen en de VLD enkel oppositiepostjes... Zeker als je de laatste opiniepeiling ziet (CD&V) maar ook als het een bindend referendum zal worden naar aanleiding van hun quasi harakiri-congres!

Gepost door: PieterJan | 08-02-04

Beste, Echte macht heb je nooit( dat zeg ik omdat ik teveel gezien heb, 'k ben nu 50 en heb altijd m'n brood verdiend in politiek - achter de schermen). Het is een deel van het gelijk van Huyse met z'n theorie van de schuivende macht : internationale instellingen, rechterlijke macht, de media ( en hoe), you name them.

In politiek draag je verantwoordelijkheid. Klinkt wellicht wat ouderwets, maar het is en blijft de waarheid.

Gepost door: bernard | 08-02-04

Belang van peilingen. Wat is hun relatief belang?
Dat een deel van het electoraat stemt op de - volgens de peilingen - verwachte winnaar (s). Tja, om bij de woinners te zijn, zeker.

Gepost door: bernard | 08-02-04

Waarom dan? Waarom scoort het Vl Bl dan telkens ondermaats in pre-electorale peilingen?

Gepost door: PieterJan | 10-02-04

Tja, wie dat weet , weet alles over stemgedrag. Nog een geluk dat zoiets als pol. voorspelbaarheid niet bestaat.

De pol. " wetenschap" weet 't evenmin.

't Houdt dingen boeiend.

Gepost door: bernard | 10-02-04

B. Stilstand?

Gepost door: b. | 17-02-04

Mijn excuses het pol landschapo beweegt, niet langer merkbaar op mijn blog. Rechts en links zie je bovenaan feeds, daar vind je heel wat info. Zeker voor u B.

Ooit komt het er hier wel weer van, maar nu even niet...

Gepost door: PieterJan | 17-02-04

Awel,ja. Vooruit, gij.

Gepost door: bernard | 18-02-04

Reactie Verstrepen en het Blok Ik hoop dat u de voorbije dagen de media heeft gevolgd. Als kiezer van eender welke partij heeft u gezien hoe er deze maal een smerige media-campagne is gevoerd. In zwart of wit kwamen alle meningen aan bod, pro's en contra's, dit fenomeen zie je nog maar zelden in debatten. Andere journalisten pakken het liever makkelijker aan door de sterkste tegenwind uit een debat te verbannen.

Als kiezer van het VLD in het verleden ga ik nu ook meewerken aan het Vlaams Blok Extra welke in aantocht is. Tegenstanders zouden ook de moed eens moeten opbrengen door toe te geven dat het Blok met zeer realistische voorstellen naar buiten komt. Of sprak u over deze oogkleppen ??

Mvg,

Tibo

Gepost door: Tibo | 10-06-04

De commentaren zijn gesloten.