01-02-04

Grap?

Bush kandidaat voor Nobelprijs voor de Vrede

OSLO - Tot de kandidaten die zijn voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede, behoort de Amerikaanse president Bush. Dit heeft het Noorse Nobelcomité zondag laten weten nadat de kandidaatstellingstermijn was afgelopen.

Bush begon in 2003 een aanvalsoorlog tegen Irak zonder daarvoor een mandaat te hebben van de Verenigde Naties. De Noorse parlementariër J. Simonsen heeft verklaard dat hij Bush en de Britse premier Blair heeft voorgedragen omdat zij een einde hebben gemaakt aan het bewind van dictator Saddam Hussein.
De vroegere Noorse premier Jagland heeft de Europese Unie voorgedragen voor de prijs wegens de vredesbevorderende werking van haar uitbreiding naar het oosten.
 
Bron: Nu.nl

16:36 Gepost door | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Nobelprijs Bush heeft absoluut de nobelprijs verdient, om de eenvoudige reden, dat iemand die alle vijanden uitschakelt, zo zeer efficient bouwt aan duurzame vrede... of niet? Niet dus! Het laatste onkoopbare instituut is verkocht!!!
We're all doomed! ;-)

Gepost door: karlo | 01-02-04

Oslo / Norge Vergeet nooit : Noorwegen is een zéér atlantische natie. Géén EU -lid.

Gepost door: bernard | 01-02-04

oh my god! dat is nu toch nie normaal?!
vrede? waardadde? als ik kijk naar de wereld nu en de wereld voor Bush, dan zie ik bepaald nie meer vrede, integendeel
bah bah bah dat ze het alleen al maar kunnen denken dat die vent in aanmerking ZOU komen voor de Nobelprijs, ik kan er echt nie over.
waar staat het nog voor he?!????!!!

Gepost door: Twinkeltje | 02-02-04

Aan Bernard: uw punt is?

Gepost door: PieterJan | 02-02-04

verschrikkelijk dit vindt ik eerlijk gezegd het vreselijkste nieuws in jaren! als ze hem de Nobelprijs geven, mogen ze mij heilig verklaren!

Gepost door: tine moniek | 03-02-04

wel, De Nobelprijs voor de Vrede wordt uitgereikt door een jury uit Noorwegen ( andere N. prijzen o a door Zweden).

De Noren redeneren anders dan de andere scandinaven. Ze zijn een atlantische natie:' zie ligging). Altijd dichter bij de US geweest sedert ze nog geen 100 jaar geleden onafhankelijk werden van Zweden, dat géén NAVO -lid is.

Kijk: een zelf beleefde situatie ter illustratie. In de jaren '80 ben ik mee verantwoordelijk voor het rakettendossier binnen de SP, INF -kwestie, opstelling van Cruises & Pershings. Die politiek werd o a ontwikkeld in nauw contact met de bevriende partijen van NAVO -lidstaten in Europa . We zagen en spraken mekaar minstens om de twee maand en vergaderden afwisselend in één van de landen. Toen het in ' 82 de beurt was aan de Noren, hadden ze Richard Perle uitgenodigd. Was me dat een bijeenkomst. Perle zei : " Damned Ingrates".

Gepost door: bernard | 06-02-04

De commentaren zijn gesloten.