21-01-04

Bush did it again...

De 'State of the Union' de jaarlijkse presidentiële toespraak van de Amerikaanse wacko. Vorig jaar kwam hij naar buiten met zijn befaamde woorden 'As van het kwaad', zijn tekstschrijvers zullen heel wat pluimen op hun hoed hebben kunnen steken. Bush wil ook na zijn ambtstermijn(en) niet vergeten worden en praat zich zelf in ieders langetermijngeheugen. Maar het blijft jammer genoeg niet bij praten. Niet veel later voegt hij de daad bij het woord en start zijn verwerpelijke militaire campagnes.
 
Ook dit jaar schiet hij weer in de roos. Ditmaal tracht hij het alledaagse leven van de Amerikaanse burger zonder gêne binnen te dringen. En eigenlijk zegt hij het ook ronduit dat hij het zal doen. Opnieuw gaat hij zeer ver en trek alle peilers van een democratie gewoonweg in vraag. Als er geen verbod komt vanuit de rechterlijke macht dan is hij bereid om de grondwet (ongewijzigd sinds het ontstaan van de USA) aan te passen. Hij wil erkend worden als voorvechter van het heilige huwelijk. Misschien hoopt hij op deze manier het Vaticaan aan zijn kant te krijgen en daarmee ook nog wat Democratische zielen binnen te rijven.
 
Opnieuw haalde hij zijn stokpaardje van stal, de veiligheid. Zo beweert Dubbel U Bush dat de veiligheid er aanzienlijk op verbeterd is sinds hij verschillende oorlogscampagnes gestart is. Wijselijk zwijgt hij even over de Amerikaanse slachtoffers die daarbij zijn gevallen.
Enfin, het was alleszins een weerzinwekkend schouwspel, waarbij een regisseur de touwtjes uitstekend in handen had. Als bij wonder stonden de opperbevelhebber van de strijdkrachten synchroon van hun stoeltje op en applaudisseerden robotachtig op hetzelfde rithme. Gingen hier repitities aan vooraf? Nee toch?

12:06 Gepost door | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

?? "as van het kwaad" bestaat al langer dan vorig jaar denk ik

Gepost door: superkeun | 23-01-04

De commentaren zijn gesloten.