12-01-04

Weg met de religie

Wat een geëikel, geëmmer, gezeur, gejank en gezeik krijgen we nu toch weer op ons bord gegooid. Ik vind het stilaan krankzinnig worden. Nu wordt weer voorgesteld om alle religieuze tekenen te verbannen uit scholen. Dit enkel en alleen maar omdat het katholieke geloof schrikbarend achteruit loopt qua frequente kerkgangers en fanatieke adepten. Andere religies manifesteren zich meer en meer in het straatbeeld dus vinden sommige bodemloze politici dat ze er moeten tegenop boksen en dan stellen ze zoiets maar voor.
 
Dat er verkiezingen in het verschiet liggen zal er wel ietsmee te maken hebben. Ze willen weer allemaal tegelijk in de spotlight staan terwijl er maar een paar daadwerkelijk gewenst zijn. Jarenlang werden christelijke schoolgangers telkens weer gewezen op het geloof door middel van subtiele of minder subtiele kruisjes in de verschillende klassen, al of niet vergezeld van een wandelende paus in de Appenijnen.
 
Laat een ieder toch eens beslissen wat het best lijkt voor zijn/haar kind. En laat de staat toch niet tussen komen in de hoogst intieme beleving van een religie, let op mijn woorden, daar komen vodden van! Wanneer gaan ze de staatsportretten van Albert II en Paola eens verwijderen uit de studiezalen, alsof we ook maar iets aan hen te danken hebben. Zij zorgen er niet voor dat het onderwijs betaalbaar blijft, daar zorgt de burger voor. Ieder en elk van ons, misschien eis ik wel dat mijn foto heel erg klein wordt opgehangen in elke Vlaamse lesruimte!

01:42 Gepost door | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

mode zouden ze iets doen en de mode ook? al die kleine meisjes verafgoden K3... en die metalfans aanbidden sepultura. hoe gaan ze dit oplossen? straks lopen we allen naakt, maar dan verafgoden we onszelf...

Gepost door: tine moniek | 12-01-04

geen zicht ik vind dat tandspleetjes moeten verboden worden ;-)

Gepost door: superkeun | 14-01-04

wuhahaha Niemand schijnt hier zijn geschiedenis gestudeerd te hebben, in het bijzonder de schoolstrijd. Het zijn dezelfden die destijds op de bres stonden voor een religie-vrij onderwijsnet en bij het zien van een kruisbeeld begonnen te schuimbekken die nu VOOR het toelaten van hoofddoeken zijn. Begrijpe wie begrijpe kan.

Gepost door: dof | 14-01-04

Nuancering Het gaat om staatsscholen... In het vrij onderwijs doe je wat je wilt, uiteraard. Ik weet zo nog niet of het zo'n slecht idee is om alle religie op een staatsschool te verbieden.
Wie weet wat gaan de neveneffecten zijn? Massale toestroom van islamitische leerlingen in het katholiek onderwijs? Oprichting van islamscholen? Of vrije-godsdienstbeleving-scholen?

Gepost door: Maarten Schenk | 14-01-04

Misschien Misschien kunnen we de zaken laten zoals ze zijn en kan eenieder (elke school) de zaak een beetje met gezond verstand benaderen ?

Of moeten we weer zonodig gaan verbieden ?

Gepost door: the insane | 14-01-04

Vld wilt afschaafing van katholiek net. Dit is een voorstel dat er niet om draait om de hoofddoek te verbieden. Maar om te komen tot een afschaffing van het vrij onderwijs. Waar de liberalen nog altijd van dromen... Vele liberalen en blok-vrijzinnigen hopen dit ook. Zo hoopt de vld ook kiezers van het blok terug te lokken. Hoe kom ik tot deze redenering?

Heel eenvoudig. Neem nu dat de hoofddoeken worden verboden op islamscholen en andere religietekens, dan gaat het gevolg zijn dat de AEL en co een islamitisch net wilt, wat we hun moeilijker kunnen weigeren want er bestaat een katholiek net. Waarop de VLD gaat zeggen: Dan schaffen we ook maar het katholiek net af. Dan hebben ze geen poot om op te staan.

maar de VLD vergeet dat heel wat liberalen het katholiek onderwijs zelf gebruiken/misbruiken.

Komt er ook nog is bij dat leerlingen toch wel mogen kiezen voor religie? En het grappige is dat je wel een VLD-t-shirt zou mogen dragen .Maar geen kruis. Logica?

Thomas

Gepost door: Thomas Heynderickx | 14-01-04

De commentaren zijn gesloten.