11-01-04

Opera7

Veel ken ik er niet van maar ik weet wel dat we allemaal (of toch de meesten onder ons) gedwee de Microsoft dictatuur volgen. Persoonlijk ben ik niet zo'n adept van wat Gates allemaal uitspookt. Omdat ik enige tijd geleden gehoord heb dat hij via ontoelaatbare regels zijn (quasi) monopolie in stand houdt probeer ik op te treden.
 
Daarom heb ik de standaardbrowser Explorer (waar bijna iedereen mee werkt) vervangen door een prachtige exemplaar van Opera. Een gebruiksvriendelijk surfelement waarin je alle e-mailtoepassingen kan integreren. Zelf voor een bijna computeranalfabeet is het makkelijk om mee te werken. Je kan de lay-out ook nog eens aan je wensen aanpassen.
 
Alles liep goed tot ik mijn blog nogmaals wilde aanpassen. Eerst doken problemen op bij de weergave. Tot de dag van vandaag wordt om een onverklaarbare reden mijn site anders weergegeven in Explorer als in Opera. Maar hét probleem is dat ik via Opera mijn blog niet kan updaten. Daarvoor heb ik dus Explorer opnieuw moeten installeren en dus met hangende pootjes terugkeren. Omdat Opera me zo bevalt keer ik enkel voor deze blog terug naar het inmiddels gehate Explorer.
Misschien een tip voor de surfer die andere paden wil bewandelen.
 
Opera

11:37 Gepost door | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Nog een goede browser: Firebird. En je kunt er gewoon je blog updaten. En ja, natuurlijk ziet het er allemaal net wat anders uit. Een browser is niet zomaar een browser. Er zijn standaarden voor de weergave van de inhoud en sommige browsers voldoen daar al wat beter aan dan andere (lees dan Internet Explorer). Om het er in iedere browser precies hetzelfde te laten uitzien, moet je in je stylesheet vaak een aantal hacks toepassen.

Nog een andere goede browser is Mozilla. Min of meer hetzelfde als Firebird maar een volledige suite. Niet alleen browser maar ook bijvoorbeeld emailclient.

Ik hou van Opera omwille van de snelheid maar de browser die ik meestal gebruik is Firebird. Ik hou ervan dat ik nieuwe pagina's kan openen in tabs en niet in nieuwe browservensters. Omdat er allerlei plugins voor bestaan die de browser nog meer functionaliteit geven. En omdat het een opensource browser is. Niks geen Microshit monopolie.

Heb wel een heel aantal browsers geïnstalleerd op mijn machine. Om te controleren hoe het er in die browsers uitziet, wanneer ik een nieuwe template maak bijvoorbeeld.

Gepost door: Morgaine | 11-01-04

gratis Kan je het gratis verkrijgen of moet je er voor betalen Pieterjan?

Gepost door: Thomas Heynderickx | 11-01-04

Browsers Aan Thomas, Opera7 is volledig gratis en kan dus als standaard geïnstalleerd worden. Zodanig dat je als je op een link klikt terecht komt in Opera. Een voordeel is bijvoorbeeld dat alle sites waar je aan bezig bent opgeslaan worden wanneer er bijvoorbeeld een fout ontstaat of iets dergelijks. Bij Internet Explorer ben je het kwijt.

Aan Morgaine, in het verleden heb ik die verschillen als een gezien op je website. Omdat ik voorlopig geen grote nadelen ondervind van Opera blijf ik er rustig gebruik van maken. De verschillen zijn trouwens niet erg groot bloggewijs dan. Ttitel staat gecentreerd ipv links, niet alle links krijgen het oogje in Opera (misschien beter). Het grootste voordeel van Opera is nog steeds hun aanpak van pop-upberichten. Vroeger was het iets dat enkel bij obscure wites opdook maar nu krijg je het bij gelijk welke website. Ik werkte met Explorer en een aparte popupstopper, maar soms wil je functionele kadertjes verkrijgen en dan lukt het niet meer. Ik raad werkelijk iedereen aan te veranderen!

Gepost door: PieterJan | 11-01-04

Waarom wordt IE gehaat?

Dit vind ik echt, vergeef het me, belachelijk.
Iedereen heeft het altijd maar over hoe slecht de software is van MS, iedereen heeft het over een monopolie, etc.
Mocht iedereen die toch alles wat ze uitbrengen slecht vindt gewoon eens overstappen op een alternatief, misschien dat we dan van dat eeuwige gezeik over het al dan niet hebben van een monopolie vanaf geraken.
Tenslotte zijn het jullie, m.i. hypocriete, gebruikers die MS helpen haar zogenaamde monopolie in stand te houden.
Ik ben in ieder geval nog nooit verplicht geweest wat dan ook van MS te kopen.

Ik ben tevreden over Windows, uiteraard is het niet perfect, maar wees zo eerlijk toe te geven dat er met 2000/xp een serieuze sprong voorwaarts is gemaakt.
IE ben ik tot op zekere hoogte tevreden over, al gebruik ik zelf liever Firebird.
Office is volgens mij nog steeds ongeslagen in zijn discipline, ik ken geen Office pakket die beter is dan het origineel van MS.
Visual Studio is m.i. de beste studi voor het ontwerpen van software op Windows.
...

Geef toe dat het niet allemaal zo slecht is als velen graag laten uitschijnen.
Misschien dat naast de negatieve kanten ook eens de positieve kanten zouden kunnen belicht worden?

Gepost door: Jeroen | 12-01-04

Aan Jeroen Nergens heb ik beweerd ook maar een cent aan MS gegeven te hebben. Hun monopolie hebben ze niet aan mij te danken, zelfs niet het kleinste stukje.
Ze bespelen de markt op elk vlak. Ik kan je verzekeren dat ik ooms en tantes heb die zelfs niet van het bestaan van andere besturingssystemen weten! Mensen in het grafische zullen wel OS X kennen.
Heb je trouwens al ooit eens in een winkel een standaardpc gezien uitgerust met Linux? Ik nog nooit hoor!

Gepost door: PieterJan | 12-01-04

Aan Pieterjan Ik mag er van uit gaan dat jij dan ook niet werkt met Microsoft software, vermits je er geen cent hebt aan uitgegeven ...
Zeggen dat je je software illegaal 'aanschaft' omdat je MS geen cent gunt is uiteraard geen reden, want als hun software goed genoeg is om er de moeite voor te doen om het te downloaden, waarom zou het dan de moeite niet zijn om er geld aan uit te geven?
Ik vind het dus echt _fout_ om software te _stelen_!
Als je het toch slecht vindt, waarom _steel_ je het dan? Is het dan toch niet zo slecht als je laat uitschijnen?

En nee ik heb nog geen pc's gezien in de grotere winkels waar ik, standaard, kan opteren voor *Nix, maar als consument staat het je uiteraard vrij om te vragen Windows niet voor te installeren.
Dan kun je zelf jouw favoriete OS erop gooien, of naar een winkel gaan waar men je daarmee kan helpen.

Gepost door: Jeroen | 13-01-04

Aan Jeroen (2) Als kopen wordt je er gewoon niet vanop de hoogte gesteld. Je hebt zelf een informatica-achtergrond maar ik kan je verzekeren dat niet iedereen daarvan op de hoogte is.
Op het stelen ga ik liever niet door omdat ik me er ter dege van bewust ben hoe verkeerd het wel niet is. Desondanks doe ik het toch omdat wat voor het grijpen ligt je niet zomaar kan passeren. Zeker als arme student...

Gepost door: PieterJan | 13-01-04

Handige browsers Omwille van het feit dat Microsoft Internet Explorer mee aanbiedt met Windows, gebruikt iedereen het en blijft iedereen het gebruiken. Dat heeft Microsoft in een zodanige luxepositie geplaatst dat ze zowat gestopt zijn met het verder ontwikkelen van de browser. Omdat je met andere browsers toch regelmatig tegen allerhande problemen aanloopt (zoals jij ook beschrijft) en ik geen zin heb om daar nog tijd aan te besteden heb ik na enige probeersels de andere browsers weer morrend terzijde geschoven. Gelukkige heb ik daarna Myie2 ontdekt. Gratis te downloaden plugin voor IE. Schitterend spul, met tabs en allerlei handige toevoegingen terwijl het voor de rest IE blijft, de browser waarop heel wat web pagina's zijn afgestemd. Ik kan je dit gratis tool warm aanbevelen (te vinden onder andere op www.webattack.com een site met heel wat freeware en shareware tools).

Wat die andere discussie betreft : laten we elkaar ook geen mietje noemen, half België surft met een illegale versie van Windows, die winsten van Microsoft komen voornamelijk van bedrijven.

Gepost door: the insane | 14-01-04

Zonder iemand een mietje te noemen vind ik het toch erg triest dat er zoveel mensen zijn die op zo'n grote schaal illegale software gebruiken.
Voor kleine, beginnende softwarebedrijven kan dit m.i. fataal zijn.
Een mega concern als MS kan vast wel tegen een stootje al kun je niet ontkennen dat het wel schandalig is dat een bedrijf winsten misloopt waar het nochtans recht op heeft.

Gepost door: Jeroen | 14-01-04

De commentaren zijn gesloten.