05-01-04

Toch geen aanslag?

De vliegtuigramp in Egypte blijft me bezig houden. Eerst en vooral is het een menselijk leed maar om de hoek komt toch ook de technische kant kijken. Nu ik er niet veel van ken ga ik er liefst niet op in. Wat me nu wel eigenaardig lijkt is het feit dat er onmiddellijk werd gesteld dat het niet zou gaan om een aanslag. De vraag die bij me opkwam was: hoe weten ze dat zo immens snel? Er was volgens ooggetuigen immers sprake geweest van een explosie voor het vliegtuig in de Rode Zee terechtkwam.

 

Mijn vermoedens worden ondertussen sterker met de minuut. Vandaag kreeg het Franse persbureau AFP in zijn kantoor in Caïro een telefoongesprek met een man die de aanslag wilde opeisen. Het zou gaan om een onbekend organisatie opererend vanuit buurland Jemen. Wie zal me zeggen dat er daar geen terroristische aanslag is gebeurd?

 

Hypothetisch zou ik durven stellen dat wanneer er verzwegen wordt dat het gaat om een aanslag om de paniek niet te doen aannemen onder de bevolking. Wereldwijd zou anders opnieuw een panische angst en masse ontstaan. En zoals iedereen al weet zijn er veel jobs bedreigd in de luchtvaart. Daarenboven was de laatste massa-angst reeds de aanzet tot een globale recessie. Misschien willen ze dit opnieuw voorkomen. Het zou trouwens de eerste keer niet zijn dat de Franse (en Amerikaanse) pers niet voorschotelt wat de echte waarheid is.

 

Anderzijds kan het natuurlijk ook zo zijn dat de onbekende Arabisch organisatie pluimen op hun hoed willen steken die helemaal niet van een geschoten vogel komen. Of dit in dank zal afgenomen worden binnen de terreurorganisaties is een andere vraag.

 

.:| Al-Bawaba |:.


20:58 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.