03-01-04

Iedereen terrorist?

PARIJS - De FBI heeft zich vergist met betrekking tot de identiteit van verdachte passagiers van de vluchten van Air France naar de Verenigde Staten die rond Kerstmis geannuleerd werden. Een terroristenleider bleek uiteindelijk een kind te zijn. Dat meldt de Wall Street Journal.

 

 

Drie dagen voor Kerstmis overhandigden leden van de FBI een lijst met namen van zes verdachten aan de Franse politie, samen met inlichtingen dat terroristen van al-Qaeda plannen hadden een vliegtuig van Air France te kapen om het in de VS, waarschijnlijk in Californië, te laten neerstorten.

 

De Franse regering besliste daarom zes vluchten naar Los Angeles op 24 en 25 december te annuleren en de verdachten op de FBI-lijst te laten ondervragen. Wat de leider van een in Tunesië gebaseerde terreurgroep had moeten zijn, bleek in werkelijkheid een kind te zijn. Andere namen op de FBI-lijst waren van een verzekeringsmakelaar uit Wales, een oude Chinese dame die ooit een restaurant openhield in Parijs, en drie Fransen die evenmin potentiële terroristen bleken.

 

Bron: De Standaard

 

 

Nu en dan bereikt dergelijk bericht ook eens de West-Europese pers. Maar als u weet dat de Amerikaanse pers het thuispubliek systematisch op het verkeerde been zet, met daarenboven ook nog eens de geoliede imagocampagne van George W. Bush, dan zal het u ongetwijfeld niet verwonderen als ik u zeg dat de Amerikaanse president een vuil spel speelt. Om de burger in het land der landen te waarschuwing bestaat reeds enige tijd een systeem waarbij een gradatie van voorzichtigheid wordt aangeraden. Rood is de allerhoogste fase, oranje de op een na hoogste enzovoort. Op bepaalde tijdstippen of na ‘voortekenen’ van een op handen zijnde aanslag worden de gekleurde vlaggen gehesen. Zo kan de regering Bush er de schrik bij de mensen in houden. Hoe lang moet dit nog? Ik voorspel tot hij herverkozen is als staatshoofd.00:00 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.