02-01-04

Nefast voor de Feestvreugde

Bij het verstrijken van een jaar is het net zo nodig om goede voornemens te maken als om even terug te blikken. Je hebt een overzicht over alle 365 zo u wil 366 dagen. Je kan een globaal beeld scheppen van hoe we wereld er al dan niet op vooruit gegaan is. Vaak zijn het schrikwekkende beelden die duidelijk worden en een zeldzame keer merken we een positieve evolutie op. Nog niet heeft het duidelijk worden van nefaste wijziging ook maar enige invloed gehad op het feestvieren. Alsof we met z’n allen even de ogen sluiten en heel erg die in eigen hart en glas kijken.

 

Zoals elk jaar zijn uitschieters heeft gehad in de actualiteit zo ook heeft 2003 zijn portie vreugde en verdriet te verwerken gekregen. Beroemdheden en minder bekende naasten zijn heen gegaan, gekroonde hoofden hebben het leven geschonken aan kleine prinsjes en prinsesjes. Oorlogen zijn begonnen, staakt-het-vuren gesloten, ruzies zijn ontstaan en gebekvecht stopgezet. Wat in je eigen kring gebeurt is heel je waarschijnlijk meer aangegrepen dan wat het wereldnieuws haalde.

 

Er zijn zoveel kleine dingen die op de dag zelf heel wat aandacht krijgen maar na amper 365 dagen reeds in de vergetelheid geraakt zijn. Waar niemand rond kan zijn de eerdere algemene evoluties waarover ik het eerder had. Evoluties die ontstaan zijn of zich duidelijk gaan manifesteren. Zo is het opvallend dat de technologie op elk domein verder zijn invloed weet uit te breiden maar waar de problemen het grootst zijn geen ingang vindt. Misschien moet ik me nader verklaren ten einde verstaanbaar te zijn. Zo is het voor landen mogelijk om gesofisticeerde precisiewapens te bouwen maar kunnen ze niet beletten dat honderden onschuldige burgers de dood vinden. Zo is het voor dezelfde naties mogelijk om ruimtereizigers per pendelcapsule naar planeten en galactische verblijfplaatsen te sturen maar is het niet mogelijk om hun burgers het volledige jaar door van stroom te voorzien. We kunnen duizenden vierkante meter bomen rooien maar hebben geen oplossing voor de verwoestende natuurkrachten. De geneeskunde is een sector die zowat het grootste kapitaal vertegenwoordigd maar derdewereldlanden  noodzakelijke geneesmiddelen verschaffen aan een lagere kostprijs kan er blijkbaar niet vanaf.

 

Het lijkt me verstandiger om al deze bedenkingen te overpeinzen na de afloop van deze hoogdagen anders kan dit wel eens heel erg nefast zijn voor uw feestvreugde!


16:25 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.