26-12-03

Sim

Een parallelle wereld, het lijkt iets waar astrologen zich mee bezig zouden houden. Een wereld waarin je probleemloos een andere gedaante aanneemt, een wereld waar je plots een winnaar bent. Wel nu, het kan. Voornamelijk in Amerika is het vanaf nu mogelijk.
 
Daar vindt een PC-spel heel makkelijk ingang in de leefwereld. Ook in ons land is het spel populair maar nog niet zo vergevorderd als in de US of A. De bedoeling is dat je met een personage een goed georganiseerd en succesvol leven opbouwt. Je kan dit doen door vrienden te maken, gezond te leven, een aangenaam huis te hebben en veel te werk. Je stijgt, als je aan de eisen voldoet, makkelijk op de sociale ladder. Hierdoor krijg je meer aanzien. Het is een spel volgens de realiteit, het simuleert ons dagelijks bestaan. Wie veel heeft wil nog meer. Ze gaan er zelfs nog veel verder in. Sommige fanatieke fans ontwerpen websites voor hun alter ego op het net. Zo krijgen sommigen een echte vedettenstatus en worden anderen door tegenslagen dakloos. Steden verzamelen zich en geven gezamenlijk een i-krant uit.
 
Onlangs begonnen de problemen voor Maxis, de spelontwikkelaar. In Amerika hebben ze zopas de on lineversie op het net gegooid. Zo kan eenieder elkaar ontmoeten in deze digitale wereld. En langzaam maar zeker ontstaat ook daar een echte hiërarchie. Brave burgers gaan met hun Sim dagelijks werken en verdienen op een eerlijke mnaier geld om hun huis te renoveren of om met andere Sims uit eten te gaan. Andere personen verdienen het liefst gigantisch veel geld op kort tijd. Zo krijg je binnen de kortste keren rovers, afpersers en pooiers. Ze domineren andere spelers op het net. Ze dreigen ermee al je bezittingen op te stoken zolang je geen schuld hebt afgelost.
 
Niet zo erg zou je denken. Maar stel je voor dat je voor je zoon of dochter een account koopt om on line met zijn/haar lievelingsspel te spelen en na enkele weken wordt ze op het net gepest. Momenteel wordt er uitgekeken naar een beveiling waardoor het plezier bewaard blijft voor iedereen.
 
.:| The Sims |:.
.:| Sim-bendes |:.

16:18 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.