26-12-03

Beagle 2

Net voor Kerstdag was er nog goed nieuws. Het moederschip van de Beagle 2, de Mars Express had een soort van gigantische zonnestorm doorstaan en was Mars met rasse schreden aan het naderen. Alles leek goed te gaan en op het controlecentrum maakten ze zich al op voor een klein feestje. Maar de wetenschappers hebben te vroeg victorie gekraaid. Reeds enige tijd is er geen signaal meer ontvangen en lijkt het er meer en meer op dat het toestel verloren is gegaan.
 
Hoe alles theoretisch in zijn werk zou gaan, kan je op volgende beeldfragmenten bekijken. Enkele filmpjes kan je hier bekijken. Ze zijn zeker de moeite waard, onvoorstelbaar dat een robot vanop de aarde bestuurd kan worden of op zijn minst geprogrammeerd kan worden. Daar kan ik me toch nog steeds over verwonderen. Op de website van de Europese Ruimteorganisatie, de tegenganger van de NASA, kan je ook heel wat terugvinden, dat zie je hier dan weer. Ook hier is heel wat beeldmateriaal voor handen.
 
Wie alles op de voet wil volgen kan dan weer hier terecht. Deze website wordt regelmatig geüpdated met nieuwe verslagen. En hopelijk ook met het verlossende nieuws. Niet alleen zou het jammer zijn dat talrijke uren verloren zijn gegaan maar ook een grote hap uit de begroting van de ESA zou zijn opgebrand.
 
Raar dat het exacte investeringsbedrag nergens te bespeuren valt....

17:32 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.