24-12-03

Teleformat

Polspoel, Desmet, Van Isacker en Vandendriesche dachten de nieuwe Endemol van het politiek gerichte tvlandschap te worden. Met z'n allen hebben ze rond de tafel plaatsgenomen en de koppen bij elkaar gestoken. Daaruit is -en kon niet anders- een idioot format ontstaan. VTM ligt in de knoop met zijn eigen imago en loopt daardoor heel wat kansen mis, en dit is wederom eens bewezen.
 
Achttien mei 2003, de grote verkiezingsshows van de grootste Vlaamse zenders gingen zich eens meten tegenover elkaar. VTM had gekozen voor een ultramoderne studio waar alle uitslagen via staafdiagrammen als hologrammen voor de kijkers neus geplaatst werden. VRT daarentegen had geöpteerd voor een serenere opmaak en voor kwalitatievere interviews. Zo duelleerden de twee tvgrootmachten. Het was een strijd die al vlug een winnaar naar voor schoof. VRT had VTM probleemloos de pan in gehakt.
 
VTM heeft zich jaren geprofileerd als de zender met een groot familieaanbod maar nooit de politiek in overweging genomen. Pas wanneer Van Thillo iets in de pap had te brokken bij De Persgroep en daarin ook Desmet kon meetrekken, kwam er verandering in. Het moet gezegd zijn, Polspoel en Desmet is een boeiend programma, aar verkeerd geprogrammeerd en moeilijk te bereiken voor de doelgroep. De stap was desallniettemin gezet en moest verdergezet worden aldus de directie.
 
En de stop wordt verdergezet. Het nieuw bedachte format zou in 2004 al op de buis te bewonderen moeten zijn. Het is een beetje overgenomen van Pop Idols maar dan in de politieke leefsfeer. Zo zou elke partijvoorzitter 5 van zijn eigen leden naar voor kunnen schuiven om dan de populairste te ontdekken. Dit kan voor de partij in kwestie een stemmenkanon opleveren en een grotere populariteit bij het VTM-publiek.
 
Wordt hiermee het populisme voorgoed geïntroduceerd in het stevaertsiaanse Vlaanderen?
 
.:| Artikel De Standaard |:.

11:53 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.