23-12-03

De Verborgen Geschiedenis

Het vorige bericht voorgoed achter me latend pik ik de draad weer op. Gisteren heb ik immers een prima boek dichtgeklapt. Ik deed dit omdat ik aan het eind gekomen was, anders lag ik nog steeds te lezen. Ik had nog enkele pagina's te gaan, hondertwintig op precies te zijn. Ik kroop vroeg onder de wol in de hoop om het boek te beëindigen en nog op een redelijk uur de slaap te vatten.
 
Heerlijk intens werd ik opnieuw meegesleept in het eind van het plot. Ik werd opgezogen en mijn fantasie haalde realiteit en verbeelding door elkaar. Het station waar twee hoofdrolspelers samen staan te praten werd plots het station van Keulen waar ik eerder was geweest. In principe was het een Amerikaans station maar ach, wat geeft het.
 
Zonder me ook maar 1 keer te draaien las ik het in een ruk uit. Het was al na 2 uur toen ik het eindelijk uithad. Hoe het komt dat ik er zolang over gedaan heb, weet ik niet. Maar na het dichtklappen van het boek bleef ik rusteloos achter. Ik kon de slaap niet vatten en toch was het boek net op tijd uit omdat ik mijn ogen niet kon ophouden.
 
Zonder ook maar één detail prijs te geven van dit uitstekend boek, geef ik u toch mee dat het beslist de moeite waard is. Na 600 pagina's ben je echt teleurgesteld dat Donna Tartt er geen groter epiloog heeft bijgeschreven. Hopelijk wordt het boek dat nu klaarligt op mijn nachtkastje even boeiend. De Correcties door Jonathan Franzen, de achterflap laat al veel goeds vermoeden maar wanneer is het tegendeel waar?
 
.:| Donna Tartt |:.

12:15 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.