22-12-03

Beste van het Jaar

Het einde van het jaar betekent niet alleen een vreugdevolle vooruitblik naar het volgende jaar maar impliceert ook een terugblik. Mensen die gestorven zijn het afgelopen jaar, personen die vader/moeder zijn geworden, markante gebeurtenissen, interessante evoluties, drieste daden,... Alles krijgt zijn plaatsje in overzichtelijke lijstjes en menuutjes.
 
Zoals ik net kwam te zeggen zijn het niet enkel personen die verkozen worden. Henin  -Europese sportvrouw- Kardinaal Danneels -Castar- Prins Gabriël -geboorte van het jaar- etc. Ook enkele gebeurtenissen worden even terug opgerakeld en onder de aandacht gebracht. Het begin van een derde Golfoorlog in Irak. Ze gaan nog verder in het opstellen van hun befaamde opsommingen, meer en meer speelt ook de digitale wereld een voorname rol met een uitreiking 'Site van het Jaar'. Die ging dit jaar overigens naar de miljardensite Google.com. Om alles absoluut belachelijk te maken is er nu nog een nieuwe verkiezing: Product van het Jaar. De winnaar is het kind uit het huwelijk van Philips en Douwe Egberts, een nieuwe  soort koffieapparaten, Senseo.
 
Nu vroeg ik me af hoe ver men kan gaan in dit soort dingen. Verkiezen grote gezinnen weldra hnu 'Kind van het Jaar' en omgekeerd dan weer 'Ouder van het Jaar'? In Nederland is het zelfs zo dat er -mét live uitzending- een 'Held van het Jaar' wordt gekozen.
 
Bij deze roep ik een nieuwe verkiezing in het leven: 'Veelplasser van het Jaar' en daarin nomineer ik mezelf. tegelijkertijd verbind ik er nog een verkiezing aan, die noem ik dan weer 'Waterverbruiker met als functie de dorst te laven van het Jaar' en ook daarin nomineer ik mezelf. Nog even contact opnemen met Spa en een toiletfabricant en de huldiging kan beginnen.

20:47 Gepost door | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

... Beste,
aangezien het uitroepen van een verkiezing, en jezelf dan nomineren, wat te simpel zou zijn en niet de beoogde spectakelwaarde zou bereiken, wil ik ook mijn kandidatuur indienen als waterverbruiker van het jaar. Ik garandeer U dat ik een moeilijk te overtreffen tegenstander zal zijn.

Maar inderdaad sinds ik toevallig vandaag gelezen heb dat de nieuwe Smart verkozen is als de GAY car van het jaar (opvolger van de peugot 206 CC van vorig jaar) ben ik ook van oordeel dat er geen maat meer staat op dit soort van acties.

Gepost door: OOK | 22-12-03

De commentaren zijn gesloten.