19-12-03

Slachtoffers der Perceptie

Even schetsen waar het om gaat. Naar het einde van het jaar toe worden vaak balansen opgemaakt. Ter Zake heeft er voor gekozen om de slachtoffer van de perceptie in de kijker te zetten. Mensen van wie de jaarbalans negatief dreigt over te hellen. Een boeiend stukje tv tussen alle wazige kerstbeelden in. Het moet immers niet steeds een leuke plezante met rode muts en idem getooid rendier zijn. Ivo Belet mag er trouwens ook best zijn, nog een gewei en wat minder geblaat en hij kan de kar beginnen trekken.
 
Deze week waren de gewezen toppolitici Jaak Gabriëls en André Denys aan de beurt. Zij zouden allebeid slachtoffer zijn van de verjongingskuur binnen de VLD. Beiden hebben zich, toen ze zich verplicht van de ladder lieten afdalen, duchtig laten horen in de media.  Het triumviraat De Gucht - Verhofstadt - Dewael laat blijkbaar niet met zich sollen want nog steeds kregen hun klachten bitterweinig gehoor bij de partijtop.
 
Hilarische beelden werden vertoond over deze slachtoffers der perceptie. Om aan te tonen dat beide heren nog competitief hun steek konden staan tegen veel jongere opponenten werd dit gemeten in een sportieve proef. Denys koos uiteraard voor de sport die hem het meeste lag en dat was wielrennen. Dat Denys niet voor het eerst op de fiets zag dat zag je onmiddellijk, zonder enige schrik bereed hij zelfs de wielerbaan van 't Kuipke. Geen twijfel mogelijk Denys kon nog meedraaien!
 
Het meeste gênante beeld kwam van Gabriëls. Dankbaar voor de aandacht zal Gabriëls de uitnodiging niet afgeslaan hebben en dan maar ferm tegen zijn goesting een sport gekozen hebben. Hij zal gedacht hebben: "Lopen kan iedereen wel." Met spiksplinternieuwe loopschoenen, waarschijnlijk speciaal voor de gelegenheid gekocht, stapte hij zijn witte villa uit. Op een klein landweggetje zag je de voormalige minister wachten tot hij het teken kreeg dat hij mocht beginnen lopen. Als ware het dat hij reeds een ganse weg afgelegd had stopte hij net voor de camera en moest hij een kleine getuigenis afleggen. Even later weer van dat. Bolle buikje vooruit en ongemakkelijke tred. De man viel compleet door de mand en wordt hopelijk nu eens en voor altijd afgeschilderd als een poseur.
 
Tekenend voor beide heren was ook de afsluiter. Jaak Gabriëls verklaarde met veel gevoel voor pathos dat hij een overeenkomst had met de partijtop. Hij kon rekenen op een driedelige belofte, maar wat die inhielden kon hij nog niet kwijt. Voor mij leek het duidelijk dat de man zich liet paaien zodat de partijtop de sfeer wat rustig kon houden. Denys daarentegen verklaarde dat hij het niet deed voor het postje maar voor de appreciatie. Daarom toonde hij zich dan ook uiterst dankbaar met zijn huidige job als zijnde coach van Vlaams President Bart Somers.
 
.:| André Denys |:.
.:| Jaak Gabriëls: Geen website |:.
.:| Ter Zake |:.
 

17:18 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.