17-12-03

Europese Parlementariërs

Je hebt politici en je hebt politici. Maar steeds hebben ze iets gemeenschappelijk. Ze willen allemaal dingen naar je stem én ze verdienen goed hun brood. Van het laagste trapje tot torenhoog boven de gewone man/vrouw uit. Steeds stopt de belangstingsbetaler grote sommen geld in hun handen. Zijn ze het waard? Ja en nee, ze hebben een grote verantwoordelijkheid maar moeten er nu ook weer niet ontzettend hard voor werken.
 
Het feit dat sommigen dan nog misbruik maken van hun verkozenheid is ronduit afschuwelijk. Zo'n mensen zouden binnen de politiek geen tweede kans mogen verdienen. Zo denk ik erover, een hard standpunt, ik weet het. Waar ik niet bijkan is wat er momenteel aan de hand is in het Europese parlement.
 
Het zit zo, parlemntariërs binnen Europa verdienen niet evenveel. Het is gelijk geschakeld met de parlementariërs binnen het land in kwestie. U begrijpt wel dat dit gigantische verschillen veroorzaakt. Zo verdienen Portugese en Griekse Europarlementariërs om en bij de 2.500 euro per maand. Een groot verschil met de Italiaans die maandelijks zo'n 11.500 euro op de rekening gestort  krijgen. Nu hebben ze samen mogen beslissen hoeveel ze krijgen per maand aan loon. Hilarisch gewoonweg, ze hebben zogezegd een gemiddelde genomen en sterk naarboven getrokken. Elke parlementariër krijgt nu zo'n 8500 euro (340.000 oude Belgische franken). Zonder gêne!!!

22:23 Gepost door | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

of hoe profiteer ik van de situatie voor m'n eigen goed... ... zou de titel van da debat kunnen luiden!!
Ik kan er echt nie aan uit dat da dus een bedrag per màànd is nota bene.
djeezes zeg!! da's toch nie normaal! da ze de hardwerkende mensen dan ook is een loon geven waar ze deftig van kunnen leven!
tis toch erg met de mensen é - hoe meer macht, hoe meer geld of ze willen nog méér en altijd maar méér.
een vreemd en spijtig fenomeen vind ik da!!

Gepost door: twinkeltje | 18-12-03

De commentaren zijn gesloten.