14-12-03

Wijnen

Zoals ik gisteren al aankondigde hebben we de heerlijke maaltijden laten vergezellen door enkele uistekende wijnen. Voor zij die er iets van kennen som ik ze even op, voor zij die er niets van kennen plaats ik er een link bij zodat ze er wat meer over kunnen vernemen. Eerst en vooral wil ik zeggen dat we qua rode wijn bij de bordeaux gebleven zijn. Meer info over die bordeaux kan u hier vinden.
 
  
Zachte Chileense Chardonay: Las Puertas, zeer betaalbaar

Vouvray, Vin de Loire 1999

chateau Martinens, Margaux 1985

Chateau Bergeron, cru bourgeois, Moulis 1995

Chateau Cour, Pomys, Saint-Estèphe 1982

13:38 Gepost door | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Opsomming Alvast bedankt voor de opsomming (en je berichtje). Natuurlijk duiken er bij dergelijke opsomming nog enkele vraagjes op, zoals is de gebruikte volgorde ook de volgorde van het "verorberen" van de wijnen; was er een bepaalde reden voor deze volgorde;en welke wijn hebben jullie bij welk gerecht geproefd; en hoe was chat. Cour van '82 en...

Voor een antwoord op mijn vineuze nieuwsgierigheid zie je maar.. ;-)

Gepost door: Fylox Era | 15-12-03

Goeie en logische vraag Ze staan min of meer in volgorde. Ik kon het moeilijk helemaal correct opsommen zonder dingen te beginnen noemen die toch niemand interesseert. De Chileense wijn was voorzien bij het voorgerecht maar als erop aangedrongen wordt om die ook voor 1 iemand verder te schenken bij het hoofdgerecht dan is het geen probleem.
Zo ook met de Cour, Pomys uit 1982, die heb ik erbij gezet omdat het een uitzonderlijke wijn is/was (hij moest nodig geledigd worden) maar we hebben er maar met drie van gedronken, die hoorde niet echt bij een gerecht, het was een pleziertje dat mijn vader zichzelf (en anderen gunde) na een geslaagd eetfestijn.
Die Vouvray was voor mijn zus, dat is zowat de enige wijn die haar bevalt zodus... Zo, nu weet je het ook ;)
Mocht je nog zo'n Cour, Pomys uit 1982 liggen hebben, trek die maar vlug open en laat die een dagje chambreren, 't zal nodig zijn!

Gepost door: PieterJan | 15-12-03

De commentaren zijn gesloten.