14-12-03

Verkiezingen

Binnenkort moeten we meer met z'n allen naar de stembus trekken om kenbaar te maken wie we op welk niveau aan het roer willen. Voor velen maakt het al lang niet meer uit, zij zien het dan ook maar als een verplichting. Andere mensen interesseren er zich echt voor, en nog anderen gaan een stapje verder.
 
Zij die nog een stap verder gaan, zijn de mensen die op een politiek forum verkiezingen houden om ook daar een deels democratisch systeem te introduceren. Het gaat zelfs zo ver dat ze het met een ongekende gedrevenheid doen. Ze richten partijen op, ze stellen lijsten op, ze maken uiteraard een programma op basis van hun overtuiging, ze schuiven kandidaten naar voor en ze zorgen voor verkiezingsmateriaal.
 
De partijnamen zijn vaak ludiek gekozen maar er staat een echt programma, waarin ook onhoudbare beloftes gemaakt worden. Kortom de normale politieke leefwereld wordt kleinschalig gesimuleerd. Partijen als Pervers Blok, P.E.B (Partij in Eigen Belang), V.N.V (Vlaams Nationalistisch Verbond, enz... Links naar de desbetreffende partijen kan u terug vinden onderaan it verslagje.
 
Alles gaat door op het ruimste en meest diverse politieke forum van Vlaanderen namelijk http://forum.politics.be. Alles wordt in goede banen geleid door de moderators. Waar draait het nu om? Wel, net zoals bij gewone verkiezingen draait alles rond de mandaten. Er zullen 4 winnaars uit de bus komen, één premier en 3 ministers. Zij zullen de taak hebben om de stem van de forumbevolking naar de moderatoren toe te dragen. Zo zullen eisen ingewilligd worden, of ook niet. Het is de bedoeling om op democratische wijze inspraak te krijgen.
 
VIA - Vlaams Innoverend Alternatief
AJL - Alliantie Jong Links
DEMOS
 
Er zijn meer partijen die opkomen zoals het eerder genoemde Pervers Blok, het VNV en Blank Europa. Deze partijen hebben te laattijdig gereageerd op mijn oproep om hun gegevens door te sturen. Dit kan nog aangepast worden wanneer ze toch nog gehoor geven aan mijn oproep. 

Meer informatie valt te lezen op http://forum.politics.be

14:55 Gepost door | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Stem VUVIO ;-)

Gepost door: Jeroen | 17-12-03

De commentaren zijn gesloten.