13-12-03

Likkebaarden

Het vermageren heb ik een beetje uitgesteld tot de periode van nieuwjaar gepasseerd is. Ik weet nu eenmaal dat ik het karakter niet heb om me zoveel lekker dingen te ontzeggen. Het begint hier al vanavond. Mijn moeder gaat de enkele gasten die uitgenodigd zijn vanavond heerlijk in de watten leggen. Elke lezer van mijn blog zou uitgenodigd worden ware het niet dat we geen stoelen genoeg hebben. Om jullie toch enigszins te laten meegenieten geef ik jullie even de menu mee.
 
Naar aanleiding tot de echte grote dagen lijkt me dit een uitstekend menuutje om toch al even de smaak opnieuw te pakken te krijgen. Wat voor wijnen er gedronken worden blijft mijn vader angstvallig geheim houden. Daaruit concludeer ik dat het niet van de poes zal zijn. Maar zoals steeds heb ik ook in zijn oordeel alle vertrouwen!

 
                                    

Champagne met overheerlijke tapenades
 
***
 
Verse camembert overstrooid met Italiaanse kruiden en omzwachteld door krokante brikdeeg, alles gepresenteerd op een bedje van gecarameliseerde appeltjes, rozijnen en een dressing van balsamico-azijn.
 
***
 
Everzwijnfilet gemarineerd in cognac, opgediend met een verscheidenheid aan bospaddestoelen en heerlijk verse groene asperges, gegarneerd met een aardappelgebakje
 
***
 
Irish Coffee of een koffie met calvados
 
***
 
Sabayonne bereid met de enige echte Marsallawijn
                                    

15:44 Gepost door | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mm...mmmm Dat ziet er inderdaad vervaarlijk lekker uit...weliswaar spijtig van dat tekort aan stoelen...maar ik heb hier nog een vouwstoeltje dat niet al te veel plaats inneemt (en ik ben een stille eter)... ;-)

En welke wijnen gaan jullie bij die overheerlijkheden nuttigen?

Gepost door: Fylox Era | 13-12-03

De commentaren zijn gesloten.