12-12-03

Help!

Ik vraag jullie hulp, vooral de hulp van techneuten eigenlijk. Veel vraag ik eigenlijk niet. Zoals je ziet is het mijn bedoeling om mijn lay-out te wijzigen naar een iets persoonlijker design. Veel ken ik er niet meer van maar al hetgeen op mijn blog komt, heb ik dan wel zelf gemaakt.
 
Dankzij Jeroen heb ik al heel wat kunnen doen. Ik dacht analoog te werk te gaan om ook de rest aan te passen maar nu blijkt dat het niet zo simpel is. De hokjes in de kolommen links en rechts wilde ik ook aanpassen, het lukt me dus niet. De grote moet telkens verschillen al naar gelang of er veel info instaat of niet, en daar loopt het fout. Ik krijg er enkel het hok op waarop ik het gemaakt heb. Zo is het voor sommige dingen te groot en voor andere weer veel te klein zodat de helft er buiten staat.
 
Een ander probleem waarvoor tips welkom zijn is het kleur van de links in de tekstjes en daarbuiten. Ze zijn niet zo goed leesbaar met mijn nieuwe achtergrond, ik zou ze dus graag in een donkerder kleur te zijn krijgen maar ik weet niet wat ik daarvoor moet aanpassen bij mijn persoonlijk design.
 
Als laatstepunt wil ik even zeggen dat alle helpers beloond zullen worden. Je link komt in mijn exclusieve linkbox te staan. Normaal gezien moet je €25/maand betalen om er te mogen instaan, maar die krijgen dus hun leven lang eentje gratis ende voor niks!


13:20 Gepost door | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Blog wijzigen Zal effe in de code snuffelen en je iets laten weten, afbeelding vanboven en die tennisballekes daj vervanget et zijn al heel goe, doe zo verder

Gepost door: Jeroen | 12-12-03

Freezone Denk het gevonden te hebben, volgens mij zorgt de afbeelding images_fixed/static_7/freezone_fond.gif ervoor dat je die afbeeldingen krijgt in je freezone, dus wat kan je doen, ofwel zelf afbeelding maken, ofwel veranderen in een kleurtje

Gepost door: Jeroen | 12-12-03

De hokjes
zien er hier op mijn scherm toch goed uit. Of begrijp ik mischien niet precies wat je bedoelt? Of is het wellicht al aangepast?

Om de kleur van de links te veranderen, moet je in je op zoek gaan naar
a
{
color : #3868A6;
font-family : verdana,Helvetica,Arial;
font-size: 10px;
font-weight: normal;
text-decoration : none;
}

a:hover
{
color : #3868A6;
font-family : verdana,Helvetica,Arial;
font-size: 10px;
font-weight: normal;
text-decoration : none;
}

Een handige tool om kleurencombinaties in te bekijken en ook de juiste codes te vinden is rgb2hex.exe dat je onder andere kunt vinden op http://www.planethalflife.com/hlprogramming/old/files.htm

Voor mensen die kleurenblind zijn of een minder gezichtsvermogen hebben, is het ook handiger wanneer een link duidelijker te onderscheiden is dan alleen door de kleur. Misschien kun je ze van kleur laten veranderen wanneer je er met de muis overheen gaat of ze, weer als je er met de muis overheen gaat, laten onderlijnen?

Vriendelijke groeten,

Morgaine

Gepost door: Morgaine | 12-12-03

De commentaren zijn gesloten.