11-12-03

Supermout

Idiote titel die waarschijnlijk niemand zal aanspreken, ik weet het! Toch boeit het me en daarom plaats ik het ook hier. Het is een verhaal van een technologische vooruitgang in combinatie met de natuur. De natuurlijke mout wordt in zekere zin gedeeltelijk gemanipuleerd zodat er een kwalitatiever product geoogst kan worden. Onderzoekers van de KULeuven en de mouterij Cargill Malt hebben zeven jaar gewerkt aan de nieuwe ontwikkeling. Een technisch, chemisch procédé waarbij het vooral te doen is om te voorkomen dat ongezonde, schadelijke enzymen zich volledig kunnen ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat een pijnpunt van de bierproductie handig omzeild wordt. Tevens is het goed nieuws voor de volksgezondheid. In tegenstelling tot genetisch gemanipuleerde gewassen kent deze ontwikkeling geen tegenstand. De Belgische Cargill Malt is zeker van een unieke positie als de supermout een commercieel succes wordt, zever jaar onderzoek wordt niet zomaar goedgemaakt. Een ander, weliswaar ondergeschikt, voordeel is dan weer dat de smaak ook beter zou worden. De smaakverbetering is volgens mij een marketinguitspraak. Des goûts et des couleurs on ne discute pas! Nu nog zo'n ontwikkeling voor de manjok, maïs, tarwe, gerst,....zodat ook de onderontwikkelde landen eindelijk eens kunnen meegenieten van de technologische vernieuwingen.

12:44 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.