09-12-03

De Toekomst van de VLD

Het is bijna ongehoord. De versbakken voorzitster van de Jong VLD doet enkele uitspraken die ongetwijfeld hun weerklank zullen vinden op de hoogste echelons van de voornaamste regeringspartij. Ze kunnen dergelijke uitspraken niet zomaar naast zich neerleggen. Bij deze ambiëerde de jongedame meteen ook een plaats die anders enkel weggelegd is voor de grofgebekte politici, genre Dedecker en Coveliers. Leest u mee en oordeel zelf:
 

«Er zetelen te veel lelijke mannen in parlement»

 

Dewi Van De Vyver is 23 jaar, werd onlangs verkozen tot voorzitter van 'Jong VLD' en ze heeft een mening over alles en iedereen. Zo vindt ze dat er te veel lelijke mannen zetelen in het parlement. Ze vraagt zich af waarom enkel de meisjes moeten opdraaien voor tienerzwangerschappen. En volgend jaar wil ze een verkiesbare plaats op de Europese lijst. «We gaan toch geen ouwe knar afvaardigen?» Rendez-vous met een nieuwe VLD-babe. «Zeg maar 'coming lady', dat heeft wat meer inhoud», aldus Van De Vyver.

 

Wie is Dewi Van De Vyver?

 

«Een rebelse en rationele flapuit die communicatiewetenschappen heeft gestudeerd. En die houdt van snowboarden, aerobics en paardrijden. Via mijn moeder, VLD-provincieraadslid Lieve Verschuere, heb ik de politieke microbe meegekregen. Op mijn vijftiende liep ik op school al rond in T-shirts met Patrick Dewael erop

 

 

 

Vonden je vriendinnen dat leuk?

 

«Ze hadden 'begrip' voor mijn politieke ambities.»

 

Wat is een rationele flapuit?

 

«Iemand die altijd ongezouten haar mening zegt, maar ook altijd open staat voor argumenten. Ik vind het bijvoorbeeld onbegrijpelijk dat Rudy Demotte (minister van Volksgezondheid, red.) een korting op de pil geeft om tienerzwangerschappen te voorkomen. Welke campagne voert hij voor de jongens die die zwangerschappen veroorzaken? Demotte laat de meisjes alleen opdraaien voor dit probleem, want nu zeggen de jongens tegen hun lief: 'Ik ga geen condoom meer kopen, want jij krijgt korting voor je pil'.»

 

 

 

Aan welke politieke thema's erger je je het meest?

 

«Aan de flitspalen. En aan het migrantenstemrecht. Als dat er komt, gaan we met de VLD-jongeren de straat op. Dan laat ik desnoods mijn bloot gat zien

 

 

 

Wat is je ultieme ambitie?

 

«Europa! Ik wil zetelen in het Europees parlement. Ik zou graag mee op de Europese lijst staan volgend jaar. Op een verkiesbare plaats, want voor minder doe ik het niet. De SP.A zal wellicht uitpakken met een jonge kandidaat. Dan kan de VLD toch geen ouwe knar op de lijst zetten?»

 

 

 

Vind je het prettig dat er regelmatig heibel is binnen de VLD?

 

«Absoluut. Wij zijn dé partij van de chaos en daar ben ik fier op, want uit chaos worden creatieve ideeën geboren. Er is niks zo verdacht als een partij waar altijd peis en vree heerst. Kijk maar naar de SP.A. Net een kudde schapen

 

 

 

Je bent al drie maanden persmedewerker van premier Verhofstadt. Wat is je tot dusver het meest opgevallen?

 

«Dat er te veel lelijke mannen in het parlement zetelen. Vrouwelijke toppolitici als Freya Van den Bossche of Fientje Moerman moeten er altijd verzorgd en appetijtelijk uitzien. Voor mannen geldt dat principe blijkbaar niet. Anders zou iemand als Louis Michel toch nooit carrière hebben gemaakt?»

23:32 Gepost door | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

ook teveel lelijke vrouwen hoor buiten de lelijke mannen zijn er ook lelijke vrouwen hoor hier een rijtje:
marie arena( ambtenarenzaken)
sabine laruelle (middenstand en landbouw)
isabelle simonis (staatsecretaris voor het gezin ea)
marleen vanderpoorten (vlaams minister van onderwijs)
adelheid byttebier (vlaams minister van welzijn) als je al zo ene naam hebt hmhm....... Seffens gaan de mensen van uit het buitenland nog denken dat hier geen mooie vrouwen meer in belgië rondlopen. het is echt triestig. Waarom houden ze ook geen grondige selectie. Intelligent en mooi. Dat geldt ook voor mannen ik bedoel in het parlement hé.hihhihhhhihihihi

Gepost door: weefsnitje | 09-12-03

Met alle risico van dien... Ik weet dat er een kans is dat eeuwig gehoon en gelach zal weerklinken vanop mijn eigen blog maar toch riskeer ik het te zeggen. Ik vind Byttebier eigenlijk nog geen zo'n lelijke vrouw. Als ik zeg wat ik echt denk dan zou ik durven verkondigen dat ik ze knap vind, maar dat durf ik echt niet.

Gepost door: PieterJan | 10-12-03

Eerlijk is ze wel. Ook ik heb het interview gelezen:

Dan laat ik desnoods mijn bloot gat zien.»
Ik heb niet lieverOp mijn vijftiende liep ik op school al rond in T-shirts met Patrick Dewael erop.»Zo speciaal, ik loop nu toch ook rond met een t-shirt van jong-CD&V, zodus?Op een verkiesbare plaats, want voor minder doe ik het niet.Eerlijk ben je wel hé?Wij zijn dé partij van de chaosWas agalev ook.Er is niks zo verdacht als een partij waar altijd peis en vree heerst. Kijk maar naar de SP.A. Net een kudde schapen.»VOLLEDIG MEE EENSAnders zou iemand als Louis Michel toch nooit carrière hebben gemaakt?»

kval niet op mannen, ondanks dat pieterjan het tegendeel beweert.


Is dat interview nu zo schandalig? Moest het een spiritist zijn, niemand zou het erg vinden, juist omdat het van de VLD is vinden we dat allemaal zo erg.

Buiten dat laatste zinneke over Louiske vind ik het best goed.

Thomas


Gepost door: Thomas | 11-12-03

Tjah, er zal niets veranderen Als Jong-VLD'er vond ik dit ook schandalig. Als lid van de raad van beheer stelde ik er een harde vraag over. Als weldenkend mens was ik geschokt dat die vraag werd weggelachen, Dewi en consoorten vonden dit totaal niet erg.

Als liberaal ben ik vertwijfeld.

Gepost door: chris | 12-12-03

prego Je zegt hetzelf als liberaal... Ze hoort eigenlijk thuis in prego of iets dergelijks.

Gepost door: Thomas | 12-12-03

Beste Chris Wees eens eerlijk. Mocht iemand van de ondersteunende achterban dergelijke uitspraken in de media doen, dan werd hij/zij onmiddellijk ontboden bij de partijtop en zou hij/zij een publieke veeg uit de pan krijgen. Momenteel blijft dit voor Dewi uit.
Ze is in de eerste plaats al verkozen door een systeem dat niet echt representatief is voor de wat de wil van de Jong VLD is. Maar daarvoor moeten jullie misschien eens in eigen boezem kijken. Laat ons eerlijk zijn, met iemand als Sofie Stalraeve aan het roer was dergelijk opzienbarende uitspraak niet gebeurd.

Gepost door: PieterJan | 13-12-03

De commentaren zijn gesloten.