08-12-03

Amerikanen doden Afghaanse kinderen


 
Hoe hoog willen ze de tol laten oplopen voor de Afghaanse -en eigenlijk ook de Iraakse- bevolking? Nu de Amerikanen in beide landen orde op zaken ging stellen omwille van geloofsredenen en financiële redenen is er niets dan chaos achtergebleven. De aanwezige strijdmachten dragen enkel nog bij als een gewapende humanitaire organisatie die niet opgeleid zijn om te functioneren in dergelijke situaties.
 
Tijdens een jacht op een vermoedelijke terrorist in een Afghaanse stad hebben de Amerikaanse strijdkracht per ongeluk 9 Afghaanse kinderen gedood. Ze hebben daar zo hun eigen term voor wat eigenlijk neerkomt op 'slachtoffers in de marge'. Het is schandalig, en ook op dit moment maakt het me wederom woedend, dat dit zomaar kan blijven duren.
 
Net vandaag werd duidelijk dat Henry Kissinger, nobelprijswinnaar voor de Vrede, de Argentijnse vervolgingen door de regering aldaar volledig steunde. Ze hebben zelfs aangezet tot de folteringen en martelpraktijk in het Zuid-Amerikaanse land. Wat nu pas aan het licht komt over de verjaarde feiten kan nu gebeuren voor de feiten in Irak en Afghanistan. Er moet blijven gestreefd worden naar een eerlijke politiek, en dat is zeker niet hoe de Amerikaanse havikken het spel nu spelen. Veel zal aan het licht komen, maar ik vrees dat het voor velen (vooral onschuldige burgers) te laat zal zijn.
 
Dat Augusto Pinochet, Generaal Franco, Adolf Hitler, Mussolini, Amin Dada, Mobutu verschrikkelijke leiders waren geef ik grif toe, maar van alle gevaar is het sluipend gif het gevaarlijkst. Bush en zijn trawanten verdienen het eindelijk eens om ontmaskerd te worden.
 
Waarschijnlijk heeft menig Amerikaan het al gespeten destijds niet luider te roepen om een hertelling van de stemmen. Met Al Gore zou het ook niet goed zijn maar zeker beter dan onder Bush!

00:41 Gepost door | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Foto? Laat je me even weten hoe je die foto's hebt gepost alsjeblief? Bij mij werkt die feature niet meer...

Gepost door: GDB | 08-12-03

De commentaren zijn gesloten.