07-12-03

De Kannibaal van Rotenburg


Armin Meiwes
 
 
Groot was de ontzetting in Europa. Kille rillingen liepen me over de rug als ik het relaas las van een opziendbarend verhaal, niet de ver-van-mijn-bed-show, maar akelig dicht bij huis. Op een perverse manier heeft een Berlijnse man een eind gemaakt aan het leven van zijn partner in crime. Die partner in crime is wel zeer erg letterlijk te nemen in dit geval. Maar laat ik beginnen bij het begin.
 
Armin Meiwes, nu 42 jaar, droomde reeds op zijn acht jaar om zijn vriendjes de buik open  te rijten ze dan te verorberen. Het was een hoop om zo nooit alleen te zijn. Zijn vader was reeds verdwenen, zijn broers hadden het huis verlaten en zijn oma was gestorven. Zo groeide zijn obsessie om altijd iemand dichtbij te hebben. Zijn dromen en wensen smolten samen in de perverse fantasie om iemand op te eten zodat hij iemand permanent dichtbij had. Ook seksueel wond de gedachte hem op.
 
Enige tijd geleden bleef het niet bij fantaseren en dromen, hij nam initiatieven via het internet om op zoek te gaan naar een man die zich wilde laten opnemen. Ongelooflijk maar waar, er reageerde een Berlijnse ingenieur. Ze wisten onmiddellijk dat ze waren voorbestemd voor elkaar, ze stuurden elkaar foto's (onder andere van Meiwes' mond zodat het gewillige slachtoffer kon zien door wie hij opgegeten zou worden) en e-mailden hun voorkeuren door. Eenmaal ze een vorm van contract hadden spraken ze af. Bernd Brandes, het slachtoffer, heeft op een bepaald moment toch nog zijn bedenkingen geuit toen ze reeds op weg waren maar draaide uiteindelijk toch weer bij.
 
Zo hebben ze bij de dader eerst gewone seks gehad en dan tart al de rest de verbeelding. Volgens de overeenkomst moest de dader eerst de penis van het slachtoffer afbijten om pas dan het lichaam in porties te verdelen. Het afbijten lukte niet waardoor Meiwes moest overgaan tot het gebruik van een vlijmscherp keukenmes. Alles werd op video vastgelegd zodat hij vooral het deel van de penisafsnijding kon volgens. Er moet wel gezegd worden dat het slachtoffer onder andere grote hoeveelheden hoestsiroop had genomen en talrijke slaaptabletten en bovendien nog een fles schnaps.
 
Alles kwam aan het licht toen een student een onrustwekkend zoekertje zag en de politie verwittigde. Pas toen ontdekte zij hoe de man had toegeleefd naar het moment. Zijn slaapkamer droeg een bordje 'kinderkamer' en hij had een speciale kamer ingericht waar hij zijn seksuele perversiteiten kon botvieren. Een probleem wat zich nu stelt is dat de Duitse wet niet voorzien is op dergelijke kanniballistische gevallen. Zo werd tot voor kort aangenomen dat het kannibalisme enkel bestond in enkele exotische oorden ver van de 'beschaafde' wereld.
 
De verdediging zal proberen om de aanklacht om te vormen naar 'moord op verzoek'.

11:48 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.