06-12-03

De Bisschop van Myra

Zoals jullie ongetwijfeld wel zullen weten is het onderwerp beter bekend als Sint-Nicolaas. De lieve goede sint zal rond dit uur al menig huis zijn binnen gegaan en heel wat lekkers hebben afgeleverd. Hoe komt het dat ik daar zo goed van op de hoogte ben? Wel nu, mijn 2 kleine lieve nichtjes, Paulien en Josefien, hebben zonet hun cadeautjes ontvangen. De sint heeft voor deze maal beroep gedaan op hun grote neef PieterJan.
 
De eerste maal heb ik deelgenomen aan het volwassenencomplot om de kinderlijke jeugd op een ontroerde wijze en masse beet te nemen. Fantastisch is het om de chocoladebeeldjes mooi klaar te zetten en kwistig te overstrooien met mandarijntjes. Talrijke cadeaus kunnen natuurlijk niet ontbreken en die worden zorgvuldig verstopt.
 
Schattig toch als je dan weet dat die twee daarboven liggen te knorren vol van verlangen om morgen hun presentjes open te maken. Ongelooflijk hoe een kind er rotsvast in gelooft. Soms denk ik dat de kinderen de volwassenen voor aap zetten. Josefien was ongelooflijk in haar nopjes en ik denk dat ze nog nooit zo vlug de schaapjes heeft geteld. Ze zal wel slecht geslapen hebben door de grote spanning maar wat zal het haar kunnen verdommen, straks is het zover!!!

01:31 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.