02-12-03

De Griep is in het land

Net nadat Sinterklaas in het land was toegekomen -wat uitgebreid op tv te bekijken was- is iemand op kousenvoeten het land binnen getrokken. Koning Vorst is het nog niet, maar ook hij staat aan de landsgrenzen. Het is niemand anders de vervaarlijke griepepidemie.
 
Nu weet elke Vlaming/Waal/Belg dat de epidemie al enige tijd rondwaart op scholen en kantoorgebouwen, maar blijkbaar behoren officiële instanties niet tot de categorie elke Vlaming/Waal/Belg. Ze weten nog van niets tot 3% van de bevolking officieel getroffen is door de griep. Ja, u leest het goed, u kan getroffen zijn door de griep maar u kan ook officieel getroffen zijn door de griep. Misschien dat je dan net als een goedgekeurd kalf een label op krijgt gespeld zodat je opgenomen wordt in de statistieken, ik weet het niet.
 
Statistici staan momenteel heel hoog aangeschreven bij de regering, het is zo een beetje als de wichelaars in de na-Middeleeuwse periode. Ook zij werden met veel ontzag ontboden aan het hof. Jammer genoeg hecht ik niet veel belang aan statistici, ze zijn de wichelaars van onze tijd. Ze kunnen goochelen met getallen tot ze van alles en nog wat onbegrijpbaars kunnen aantonen. Een mooie spreuk/gezegd/levenswijsheid over deze getallenkunstenaars is: ooit is een statisticus verdronken in een plas van gemiddeld 20cm diep...

12:09 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.