29-11-03

Officiële Persmededeling van het Vlaams Blok

PERSMEDEDELING

Kraainem: op 30 november toch betoging ondanks verbod
Betoging voor vrijheid van meningsuiting en tegen het Franstalig imperialisme !

Op 30 november zouden de Vlaams Blok Jongeren (VBJ) in het Gemeenschapscentrum De Lijsterbes te Kraainem een meeting houden onder het motto 40 jaar faciliteiten. Stop Franstalig Imperialisme!Deze zaal (van de Vlaamse Overheid) werd ons echter om onduidelijke redenen geweigerd. Ook een betoging in dezelfde gemeente, die als alternatief werd voorzien, werd door de burgemeester geweigerd.

Naar aanleiding van het recente arrest van het Hof van Cassatie tegen de Vlaams Blok-vzws, meent VBJ dat we het hier niet bij kunnen laten en dat het onze plicht is om meer dan ooit op te komen voor de fundamentele rechten en vrijheden, voor het recht op vergaderen en voor het recht op vrije meningsuiting !

De Vlaams Blok Jongeren leggen zich dus niet neer bij het verbod in Kraainem en zullen die dag dus toch betogen in Kraainem. Ondanks het verbod van het gemeentebestuur komen we op zondag 30 november om 14 uur samen op het Vredeplein te Kraainem.

We betogen:

- Voor het recht op vergaderen en betogen !
- Voor het recht op vrije meningsuiting !
- Tegen het Franstalig imperialisme ! De faciliteitengemeenten zijn Vlaams grondgebied.
- Voor Vlaamse onafhankelijkheid!

Na de betoging volgen er toespraken van Frank Vanhecke, nationaal voorzitter van het Vlaams Blok en Luk Van Nieuwenhuysen, ondervoorzitter van het Vlaams Blok.
Frederic Erens Bruno Stevenheydens
Nationaal voorzitter VBJ Nationaal ondervoorzitter VBJ
Persverantwoordelijk betoging 0478/27 75 76

 
_______________________________________________________________________
 
Zoals steeds weet ook nu het Vlaams Blok elke negatieve situatie om te vormen en er zoveel mogelijk uit te slepen. Nu kunnen ze zich weer in de underdoghoek nestelen en zich verkneukelen over elke komende commentaar. Het is steeds weer triest toezien hoe ze te werk gaan.
Ze hebben nog steeds alle recht, maar enkel op deze plaats is het niet toegestaan. Ofwel zal de burgemeester ingrijpen uit schrik van een tegenbetoging, hoedan ook, de man zal wel zijn redenen hebben. Maar dat is buiten het Blok gerekend. Ze blijven volharden in hun kwaadheid en eisen wat hen ontzegd wordt.
Afwachten hoe dit gaat aflopen. Want zoals algemeen bekend zijn de heren Annemand en Dewinter niet bang van een beetje geweld. Ook tijdens hun jonge jaren hebben ze menig café van 'linkse ratten' zoals ze plegen te noemen, kort en klein geslaan. Navraag kan gedaan worden in de Antwerpse binnenstad.

13:51 Gepost door | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

awel se ik kan hier nu een heel betoog gaan afsteken - maar ik zal het houden bij de samenvatting:

Ik heb geen enkel respect voor het Vlaams Blok en hun werkwijzen.

voila si, we houden ons maar in en we houden het netjes!!
kuzz Twinkeltje

Gepost door: Twinkeltje | 29-11-03

De commentaren zijn gesloten.