28-11-03

Rijsel / Lille

Even schetsen. Mijn kamer is opnieuw in orde gebracht. Een fantastisch dubbeldbed waar het heerlijk eenzaam in slapen is. Een oude bureau met zo'n rolluik-afsluiting. De muren hebben een nieuw beige tintje gekregen, kortom alles wordt eindelijk eens in het nieuw gezet.
 
Om nog wat meer spullen te zoeken had mijn moeder gedacht aan Rijsel. Het is een prachtige oude stad in het noorden van Frankrijk. Voor West-Vlamingen die niet ver van de grens wonen ongeveer een half uurtje rijden. Althans dat dachten we...
 
Mijn tante, oma en moeder waren van plan me te vergezellen op mijn zoektocht naar ingekaderde reproducties, een vuilnisemmertje, een bureaustoel, een kleerkast, etc. zo stapten we precies om 13.30u de auto in met de bedoeling om er weer uit te stappen om 14.00 in het centrum van Rijsel. Alles ging goed, we volgenden de wegbeschrijving die we mee hadden perfect tot we plots een woordje niet duidelijk konden lezen. We dachten dat het te doen was om een afrit genaamd Duqlesse/Lommé. We kwamen een drietal afritten tegen met Lommé erin maar nooit was er sprake van Duqlesse. Dankzij de wonderen der technologie werd al vlug gebeld met de gsm. Zo kwamen we te weten dat het niet om Duqlesse ging maar om een onduidelijk geschreven Dunkerque.
 
We namen toen maar de eerste de beste afit en botsten (figuurlijk) op enkele agenten per motor. Die gingen ons wel kunnen helpen. We dachten dat mijn moeder zich goed uit de slag had getrokken want ze kwam onmiddellijk terug naar de auto gelopen met nieuwe aanwijzingen. We moesten 180° draaien en in omgekeerde richting terugrijden. Al vlug hadden we door dat de agenten dachten dat we terug naar België wilden. Even werd gevreesd dat we terug van af gingen mogen beginnen. Toen kwam mijn beste Frans van pas en de vrouwelijke intuïtie.
 
Tante sloeg op goed geluk een secundaire weg in en belandde zo in een drukke winkelstraat. Ik begon het beu te worden, het was toen reeds 14.15. Ik stapte uit -nadat de wagen gestopt was- en liep een bloemenwinkeltje in. Na enkele minuten kreeg ik dus te horen dat we amper op 5 minuten van het centrum waren gekomen. Alhoewel het ons toch nog een kwartier kostte hebben we dus dubbel zo veel tijd gespendeerd aan het ter plaatse geraken dan nodig.

14:46 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.