25-11-03

De politie, uw vriend!

Wat ik u nu ga voorleggen is echt gebeurd, en het is zelfs vrij recent. Vrienden van mijn oom en tante wonen iets buiten het centrum. Daar hebben ze een huis met een oprijlaan en afgesloten met een stevig hek. Hun BMW met gesofisticeerd gps-systeem staat in de garage.
 
Dieven hebben in de late namiddag 2 gaatjes geboord in het raam van de bureau, zo hebben ze met een haak de sleutels meegegrist. Dankzij zo'n apparaatje ging de electrisch bestuurde garagepoort als een fluitje van een cent open. Ze stappen in en rijden weg binnen de 5 minuten.
 
Even later komt de eigenaar buiten en ziet dat zijn auto nergens te bespeuren valt. Hij denkt onmiddellijk aan diefstal, steekt zijn PC aan en ziet dat zijn wagen op weg is naar Gent. Hij neemt de telefoon en verwittigd de politie van zijn thuisstad. Die geven onmiddellijk het signalement door aan de politie van Gent. Geen probleem zou je zo denken. De politie weet er alles van, de nummerplaat, het model, de kleur en heel belangrijk,, de eigenaar kan tot op 1 meter bepalen waar zijn wagen staat. Maar nee hoor, de politie van de regio Gent laat meer dan één uur op zich wachten.
 
Intussen zitten de dieven reeds tussen Gent en Antwerpen. Nu besluit de man in te grijpen en kan via het moderne systeem zorgen dat de brandstoftoevoer afgesloten wordt. Dat besluit hij dan ook te doen en even later ziet hij zijn auto stil vallen. Wel moet gezegd worden dat hij niet eerder op die manier kon ingrijpen want de brandstoftoevoer kan niet worden afgesloten wanneer de wagen zich nog op de autostrade bevindt, en dit om veiligheidsredenen.
 
Maar dit is nog niet alles. De dieven zijn op de vlucht, de politie komt eindelijk aan bij het verlaten voertuig. Nu belt de man op om te vragen of zijn kredietkaarten nog aanwezig zijn en of hij ze nu moet laten blokkeren ja dan nee. Daar kunnen ze dan weer geen antwoord op geven omdat ze niet toegelaten zijn in het voertuig. Zo moet de man noodgedwongen zijn bankrekeningen laten blokkeren, twerwijl....als je even door het raam keek, zag je alles overduidelijk liggen!

10:46 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.