25-11-03

Bewogen aankomst van een worst...

Ooit was er eens een actie van Amnesty International. Deze beweging stuurde brieven rond met persoonlijk etiket. Zoiets was vertrouwder voor de lezer om te openen. Maar dat was buiten mijn moeder gerekend. Ze voelde iets zitten in de brief en las op de omslag iets van Cambodja (daar was het geld voor bestemd). Het wekte blijkbaar zoveel argwaan bij mijn overigens steeds kalme moeder, dat ze tekenen begon te vertonen van enige paniek. Uiteindelijk hebben we de brief pas durven openen toen mijn moedige oma belde en zei dat ze daar niets vreemd aan gemerkt had. Eenmaal we de brief openden en mijn moeder reeds verschrikt wegsprong, zat er enkel een mini-kruk in, als symbool van de campagne.
 
Welnu, deze morgen speelde zich een gelijkaardig tafereel af. Vandaag ging mijn moeder niet echt volledig uit haar dak omdat ze de vorige situatie wellicht nog indachtig was. Nu kwam ze toch ook weer met die ongeruste blik in de ogen me vertellen dat er iets heel erg raars was toegekomen vanuit Duitsland dan nog wel. Dankzij mijn goed ontwikkeld brein wist ik meteen waarover ze het had en kon haar al vlug duidelijk maken dat het niet om een bom, antrax of een Duitser ging.
 
Ik opende de enveloppe en tot mijn grote verbazing was er niet enkel een brief en een worst ingesloten, nee hoor, ik kreeg er gratis nog eens een Schaafheim-zandkorrel bovenop (of was dit toch de anthrax?). De brief ga ik hier niet uittypen omdat hij toch wel zeer persoonlijk en aangrijpend was. Vooral het stukje waarin Leila zegt: "Ja, PieterJan, je ligt me ook na aan het hart, ik zal je eens een geheim toevertrouwen. In feite ben ik geen studente maar een gevaarlijke pyromane die op de vlucht is voor de Belgische politiediensten". Geen probleem dacht ik bij mezelf, want ik weet immers dat ik goed een geheim kan bewaren.
 
Ik was wel verbaasd over de lage portkosten (€1,44) en de snelle aankomst. Waarschijnlijk werkt de Duitse post razendsnel (althans in vergelijking met de onze). Verder wil ik Leila nog eens bedanken en zeggen dat de zwerfhonden in de buurt zeer tevreden zullen zijn, mijn oude vader incluis.
 
.:|Leila's Blog|:.


12:01 Gepost door | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

! het was een zoutkorrel hoor

Gepost door: leila | 25-11-03

De commentaren zijn gesloten.