24-11-03

Paus Johannes Paulus II

Het is crisis, er is een recesie, hoe je het ook noemt, het gaat nergens goed. Ook niet in de hogere sferen. De Islam zit in een crisissfeer, opgesplitst in een gematigd kamp en een extremistisch. Maar ook de aloude Rooms-katholieke kerk zit met de hand in het haar. Kerkleiders zakken geregeld af naar Vaticaanstad om de zoveelste bespreking te houden. Zo ging ook een Belgische delegatie onder leiding van Kardinaal Danneels het een en het ander bespreken.
 
De paus heeft duidelijk gemaakt dat hij zich zorgen maakt over ons landje. Zo was hem ter ore gekomen dat er enkele wetten zijn gestemd die zwaar indruisen tegen het katholieke geloof. De paus zou zeker niet opgezet zijn met wetten inzake euthanasie en homohuwelijken. Ook kardinaal Danneels zou zijn ongenoegen daarover reeds meermaals geuit hebben.
 
Een andere zorg van de paus aangaande ons land was het feit dat de wijdingen en roeping nog steeds drastisch dalen. Alsook kent het kerkbezoek geen opgang. Misschien wordt het eens dringend tijd dat de hoge pieten in Vaticaanstad zich vragen gaan stellen bij hun conservatieve beleid. Want er zou wel eens een erg duidelijk verband kunnen zijn tussen het aantal kerkbezoekers en de ingesteldheid van de Kerk.
 
Iets morbider maar tevens grappig is de Pope Countdown. Op deze website kan je -zonder dat er geld aan te pas komt- een gokje wagen wanneer de paus het loodje erbij neerlegt. Een andere mogelijkheid is om te gokken op zijn opvolger. De laatste mogelijkheid is gokken hoelang het zal duren voor er witte rook te zien zal zijn. Interessant om te vermelden is dat kardinaal Danneels momenteel op de 1ste plaats staat. Ofwel komen gigantisch veel Belgische surfers op die site ofwel is zijn internationale bekendheid opvallend hoger dan zijn concurrenten. Zo had ik bijvoorbeeld nog maar enkel gehoord van zijn Nederlandse tegenhanger. Geen enkele Italiaan, Mexicaan of Portugees was me bekend. Maar misschien is dit bij het surfende volkje enigszins anders...
 
.:|Pope Countdown|:.


00:05 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.