23-11-03

Lernhout en Hauspie

U herinnert het zich wellicht nog. Twee West-Vlaamse ondernemers lopen de deur plat van elke middenstander in de streek. Ze investeren het geld in megalomane projecten met als stokpaardje hun eigen technologiebedrijf L&H. Omwille van hun spraaktechnologie veroveren ze al een belangrijk marktsegment. Maar de heren zien het groter en nemen talrijke bedrijven over en vormen een kluwen van holdings en dochterondernemingen, kortom een internationaal web.
 
Helaas, mooie liedjes duren niet lang. De heren Lernhout en Hauspie waren in deze wel heel erg vroeg uitgezongen. Dat was voor de hand liggend want de New York Times snoerde hen de bek door te graven in hun goed uitgebouwde web. Wat ze daar vonden was niet zo orthodox. Toen alles boven kwam stortte hun imperium razendsnel in. Het gevolg was niet te overzien, niet enkel ging het bedrijf voor een prikje van de hand maar sleurden ze ook de talrijke spaarders en beleggers mee in hun val.
 
Enkele weken geleden kwam Lernhout nog in het nieuws toen hij met een gesofisticeerde cavia zijn kan wilde wagen. Of dit aansloeg bij het grote publiek is nog niet echt duidelijk. Maar daar het niet om. Vandaag was weer nieuws in verband met hun dubieuze zaken. Een team van 11 personen is ingezet door  de staat. Deze fraudespeurders behoren tot de cel voor Financiële delinquentie. Nu dreigen ze allen van de zaak gehaald te worden. Niet dat ze oncompetent bleken ofzo, nee absoluut niet zelfs want ze werkten vlijtig verder aan het dossier. Ze hebben er zelfs voor gezrgd dat meerdere mensen in verdenking zijn gesteld. Een echte reden voor deze drastische wijzing is er niet echt. Wat moet men hier nu over denken, als men de ruggengraat van het onderzoek wegneemt. Persoonlijk doet het me sterk denken aan de Bende van Nijvel waar na maanden van intensief onderzoek eveneens beslist werd om de speurders van het dossier te halen...

21:55 Gepost door | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Typisch Belgisch Tja wat kan je meer zeggen dan dit is weer typisch Belgisch.
Wat de heren L&H gadaan hebben is niets anders dan georganiseerde samenzwering en regelrechte diefstal, op een super gesoffitikeerde wijze.
Wanneer gaat men in Belgie witteboorden criminaliteit eens ernstig aanpakken en de verantwoordelijken laten boeten voor hun grootschalige diefstal.
Maar ja, als er ook grote politieke namen, en namen uit de gerechtelijke wereld bij betrokken zijn, dan haalt men toch gewoon de speurders van het onderzoek af dan bloedt het zeker dood.
Probleem opgelost zonder het op te lossen, prachtig creatief toch ?
Maar er is wel een absolute scheiding der machten hoor, daar mag je als burger vooral niet aan twijfelen.
Luister naar onze woorden, maar kijk niet naar onze daden !

Gepost door: laurent | 24-11-03

Dankzij L&H zijn er nu Skynet Blogs! Hoe? Laat me dat even uitleggen...
Als er geen L&H geweest was, had ik daar niet gewerkt.
Had ik daar niet gewerkt dan was ik niet overgestapt naar Skynet toen L&H begon te zinken.
Was ik niet naar Skynet overgestapt, dan had ik hier geen blogsproject kunnen doen...
Had ik geen blogsproject gedaan, dan was Skynet Blogs niet ontstaan ;-)

Dank U L&H!

Gepost door: Maarten Schenk | 28-11-03

De commentaren zijn gesloten.