20-11-03

Update: Istanboel

Toen ik het eerste nieuws meldde deze middag was er nogal wat onzekerheid. Inmiddels al heel wat meer -jammerlijk- nieuws bekend geraakt.
 
Zo zou de Britse Consul omgekomen zijn in de aanslag gericht tegen het Consulaat in Istanboel. De man was aan het werk toen zijn kantoor getroffen werd door de enorme ontploffing. Net als 26 andere mensen liet hij het leven bij deze nieuwe terreurdaden. De andere doden vielen zoals eerder vermeld bij een bomaanslag tegen een Briste bank, namelijk HSCB. Deze bank is nota bene de tweede grootste bank ter wereld en had natuurlijk onmiddellijk een weerslag op de beurzen. Zo daalde de index in Istanboel 7,37 procent, wat niet niks is.
 
Drieëntwintig mensen kwamen reeds om in eerdere zelfmoordaanslagen tegen synagoges. Zo lijkt geen lijn te trekken in deze verschrikkelijke daden. Blijkbaar is alles wat niet-islamitisch is een doelwat. Al zijn deze doelwitten welgekend als vijanden van het islamitische geloof.
 
Tegelijkertijd zijn er massademonstraties in de Britse hoofdstad. Daar logeert de Amerikaanse President voor enkele dagen. Zijn compagnon in de strijd, Tony Blair, nodigde zijn ambtsgenoot uit voor een onderhoud. Langzaam maar zeker neemt ook de druk op diens beleid toe. Hoe lang zal nog mogelijk zijn voor Blair om ongeschonden de marionet van de Amerikanen te blijven? Ofwel zal hij moeten kiezen tussen een stevige 'ally' (of militaire bondgenoot) ofwel zal hij zijn eigen hachje proberen te redden.
 
Interessant zal zijn hoe de EU zal reageren in dergelijke kwestie van internationale politiek. Met Turkije als mogelijke toetredingskandidaat en Groot-Brittanië als brug tussen het Europese vasteland en de Verenigde Staten...

19:20 Gepost door | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

MC Escher kmoet eigenlijk toegeven dat ik er nog nie veel achter gezocht heb...
Maar hier geraak je wss al ewa verder: http://www.artcyclopedia.com/artists/escher_mc.html
en dit is ook een mooie: http://www.mcescher.com/indexnl.html
kan je een paar dingtjes downloaden en al
Veel plezier ermee!!!

Gepost door: Twinkeltje | 20-11-03

De commentaren zijn gesloten.