15-11-03

De afschuwelijke evolutie der technologie

Omdat ik niet geheel achter wil zijn op mijn tijd ging ik op zoek naar een gsm. Duur moest het niet zijn en mooi moest het er ook al niet uitzien. Het moest handig zijn en vooral een stille functie hebben waardoor je toch -ongemerkt- kan opgebeld worden.
 
Pas aangekomen in de shop (winkel zeggen ze daar dus al niet meer tegen) duwt een wel heel erg enthousiaste verkoper me onmiddellijk enkele modellen onder de neus. Alsof hij wil bewijzen dat zijn jarenlange dictie -en welsprekendheidscursussen geholpen hebben ratelt hij tientallen specificaties af. Ik heb geen benul van wat de goede man aan het uitkramen is en informeer dan maar simpelweg naar de prijs en of hij kan trillen. Een beetje verbaasd kijkt hij me aan en vraagt: "Ik wil je toch wel even zeggen dat de gsm's met polyfone belgeluiden en kleurenscreensavers in promotie zijn en je krijgt daarbovenop nog eens een free-hand-carkit".
 
Wijselijk heb ik die info in de wind geslaan. Of mijn gsm nu tuut-tuut-geluiden produceert of dat het ding ook de 9de van Beethoven kan spelen laat me verschrikkelijk koud. En of ik daar nu bewegende beelden in allerlei kleuren zie opkomen of een zwart vlak laat me Siberisch. Om dan nog te zwijgen over die carkit die belachelijk zou staan op mijn fietsje.
 
Uiteindelijk liet ik de man achter met een beteuterd gelaat en zag hij zijn kans verkeken om zijn omzetcijfer een ietsiepietsie de lucht in te jagen. Maar ach als je ziet wat een scharminkels ze allemaal niet durven te produceren (foto linksboven zou het model 'N Gage' van Nokia moeten zijn) dan zou je het ding niet willen vasthouden. Blijkbaar moet het ook helemaal niet meer mooi zijn, zolang het alle toeters en bellen heeft verkoopt het toch. Moest het nog met een mooie tam-tam lukken, ik deed het, jammer genoeg zit er teveel storing op die lijnen...

11:36 Gepost door | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

tamtam? probeer eens een djembé :-D

ma kmoet zeggen: je hebt gelijk!! gelijkaardig scenario heeft zich bij mij een paar maanden geleden ook afgespeeld!! Pff allemaal nie aan mij besteedt zenne!! da ding moest van mij alleen kunnen dienen om te bellen/gebeld te worden en voor sms. That's it. maja, da vin je tegenwoordig precies nemeer - tmoet allemaal met veel tamtam zijn ;-)
greez!!

Gepost door: Twinkeltje | 15-11-03

:-) ...weer iemand die aangenaam kan neerschrijven!
prettig ...
groetjes

Gepost door: franca | 16-11-03

De commentaren zijn gesloten.