14-11-03

De Moslimexecutieve

Vandaag staat in De Standaard te lezen dat minister van Justitie Laurette Onkelinx een achttal moslimextremisten toelaat tot dit orgaan. De acht waren eerder afgewezen door  Marc Verwilghen omdat de Staatsveiligheid én Comité I 'njet' hadden gezegd.
 
Mevrouw Onkelinx laat ze nu dus toch toe. De Moslimexecutieve is het hoogste islamitische orgaan van ons land. Ze zorgen voor de aanstelling van imams,  organiseert godsdienstonderwijs en voorziet in religieuze begeleiding.
 
De helft bestaat dus nu uit eerder afgewezen moslims die niet voldoen aan bepaalde criteria. Zo zijn ze geenszins van plan zich te integreren in onze maatschappij. En daar raak ik ze een beetje kwijt qua overtuiging. Volgens mij besparen ze zichzelf en hun geloofsgemeenschap zeer veel last en moeite als ze zich kunnen laten opgaan in de maatschappij. De taal onder de knie krijgen, een beetje geschiedenis,... Ze moeten natuurlijk niet meer weten dan de gemiddelde Belg, dat kan de bedoeling niet zijn, maar toch een notie hebben van wat hier leeft.
 
Zo ben ik voorstander van een integratietest. Hoe je die concreet moet aanpakken is voer voor de hoge pieten in Brussel. Als ze onvoldoende scren op zo'n test zou ik zelfs overwegen om een cursus in te voeren. Waarom zoveel moeite doen? Omdat alles staat of valt bij het sociale contact en de leefgemeenschap waar ze mee te maken krijgen. Als ze met de onmiddellijke omgeving kunnen communiceren zal heel wat makkelijker verlopen. Wanneer ze zich enkel terug trekken in de moslimgemeenschap in hun buurt missen ze de meerwaarde van meerdere culturen.
 
Let wel op, ik ben niet zoals het Vlaams Blok te vinden voor assimilatie. De mensen mogen gerust hoofddoeken blijven dragen, moskeeën blijven bouwen, de ramadan belijden... Maar begrip en interesse moet ook van twee kanten komen om de verdraagzaamheid in dit kleine nietige landje op peil te houden.

09:47 Gepost door | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

no comment scOren... (win ik nu een hoofddoek?)

Gepost door: leila | 14-11-03

haha Als ik mij niet vergis is dit wat een Duitser een 'Witze' zou noemen. Moest ik voor elke fout een hoofddoek beloven dan moet je voor de rest van je leven geen tapijt, zakdoek of zomerjurkje meer kopen.

wat ik je eventueel wel kan opsturen is een grote pitta kebab met looksaus en alles van groentjes ;)

Gepost door: PieterJan | 14-11-03

yo everybody ok, mijn vader is dus lid van die executieven en die kunnen dus wèl nederlands é en meer dan nodig is dus daaraan voldoen ze wèl!! En nog iets: !!!WEG MET HET VLAAMS BLOK!!!

Gepost door: Aman Elarbi | 15-11-03

Alleen de kalmte kan u redden... Ik kan u enkel zeggen wat ik lees. Uw vader kan gerust lid zijn van de executieven, geen enkel probleem mee. Het is een orgaan dat nodig is voor de goede implementatie van andere godsdiensten. Waar ik het niet voor heb is voor de leden van de Executieve die als gevaarlijk worden bestemd door de Staatsveiligheid en door menig andere instantie. Ze zullen ook wel weten wat ze zeggen zeker...

Daarenboven beschuldig ik niet elk lid van de Executieve maar enkel de acht leden die absolute tegenstander zijn van welke integratie dan ook. Zo stellen ze als verantwoordelijken hun leefgemeenschap in een slecht daglicht.

En als laatste toevoeging zou ik nog willen stellen dat oproepen tot een verdwijnen van een partij als Vlaams Blok niet erg verstandig is. Deze partij is een goede meter voor de Vlaamse verdraagzaamheid. Zo kan tijdig aan de alarmbel getrokken worden als ze weer maar eens vooruit gaan. Trouwens waar zouden de mandatarissen en hun kiezers naartoe gaan? Naar de partij die de meest rechts standpunten verkondigt en wat krijg je dan? Vlaams Blok: the sequel

Gepost door: PieterJan | 15-11-03

De commentaren zijn gesloten.