13-11-03

Die goede oude man...

Jaar na jaar heeft hij meer tijd nodig. Is het omdat hij al een jaartje ouder wordt? Is de verbinding tussen Spanje en België niet zo goed meer? Groeit de wereldbevolking te explosief? Wie zal het zeggen, in elk geval moet hij hier dit jaar weer iets vroeger zijn dan andere jaren anders kan hij zijn taak niet voltooien. Hij blijft er immers prat op gaan geen enkele deur over te slaan.
 
We hebben het hier uiteraard over de lieve goede sint. De oude en heilige man uit Myra komt weer bij iedereen over de vloer. Ja, desondanks het feit dat de man van Turkse afkomst is laten ook mensen uit Vlaams Blok middens de goedheilig man zomaar over de vloer komen. Bizar toch!?!
 
Wat me onlangs opviel is het feit dat Sinterklaas een lange, slanke man is en de Kerstman dan weer zo'n gezellig dikkertje. Ik heb het net afgespeurd en er is dus geen foto terug te vinden over een dikke Sinterklaas net zomin je een magere Kerstman zal vinden. Ik dacht te weten waarom de Sint niet mag verdikken maar ook dit klopte niet. Want inmiddels is het goed bekend dat niet de Sint maar zijn Pieten de schoorsteen induiken, dus daar ga ik de mist in.
 
Maar ach, het zal de kinderen een worst wezen. Ze krijgen hun cadeautjes in elk geval of het nu uit de handen komt van de Sint of een andere in rood fluweel gekleede paljas zal hen amper kunnen beroeren. Als de mythe doorprikt wordt vloeien er volgens mij enkel traantjes uit schrik jaarlijks geen speeltjes meer te ontvangen.

11:06 Gepost door | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.