11-11-03

Guy Bouten

Sinds enige tijd ben ik in de ban van de Zaak Bouten. Misschien best even uitleggen wat die zaak precies inhoudt. Guy Bouten was een VRT-journalist en niet zomaar een. Hij had al heel wat uitstekende reportages op zijn naam. Op een dag besluit hij -naar aanleiding van een Telefacts-reportage- om zich te verdiepen in het lot van een Moldavisch hoertje. Langzaam maar zeker wint hij haar vertrouwen en probeert op die manier informatie los te weken. Wanneer hij merkt dat de zaak veel dieper zit besluit hij haar reis over te doen. Zo was hij in een klein Moldavisch dorpje opgetrokken uit onder andere lemen hutten, hij heeft Roemenië doorkruist en zelfs in Albanië een kijkje gaan nemen.
Wanneer de VRT aan Bouten vraagt om met de reportage op te houden weigert hij. Hij besluit dan maar zelf voor de kosten op te draaien. 40.000 euro later besluit hij dat het zo niet verder kan en hij krijgt hulp van zijn kennis senator J.M. Dedecker.
Gedwarsboomd door Jan en alleman zet hij moedig door. Nina (het Moldavische hoertje) en haar pooier zetten een valsstrik op om Bouten, die kroongetuige was in de zaak tegen haar pooier, in diskrediet te brengen.
Het integrerende verhaal van Bouten staat prachtig neergeschreven in zijn boek 'Mijn naam is Nina', het boek werd uigegeven bij Van Halewijck. Op Proxis.com is het zeker te bestellen. Een echte aanrader!!!

01:55 Gepost door | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

ha Ja, het verhaal is me ook bekend en best fascinerend hoe Boutens zich verdiepen kan in het leven van Nina, en zelfs zover gaat dat hij haar roots achterna gaat. Een tragisch verhaal ook. Ik twijfel wel een beetje aan de platonische factor van hun relatie... Verder leuke en interessante blog!

Gepost door: leila | 11-11-03

Gelijk heb je! Inderdaad, ergens in het verhaal is iets wat niet klopt. Waarom gaat hij niet dieper in op zijn relatie met Nina, waarom is er soms sprake van een erotische spanning en anderzijds het vader-dochter-moment?

Persoonlijk wist ik het ook niet echt te plaatsen. er wordt ook niet gesproken hoe zijn vrouw er tegenover stond en dat sterkt alleen maar mijn vermoeden dat er meer aan de hand is...

Laat me es weten of je hebt boek hebt gelezen, ik kan nog een interessante toevoeging maken. Zal later ook hier wel eens verschijnen!

Gepost door: PieterJan | 11-11-03

ha 2 Nee, het boek heb ik nog niet gelezen (en zal dit jaar ook niet meer gebeuren aangezien men in Duitsland nog nooit van een Nederlands boek heeft gehoord), maar mijn interesse is wel gewekt. Ik ken het verhaal eigenlijk enkel via het journaal en via humo.

Gepost door: leila | 12-11-03

ha 3 Oh, niet alleen kennen ze hier geen Nederlandse boeken, van Kim Clijsters hebben ze ook nog nooit gehoord! (es lebe Andre Agassi!)

Gepost door: leila wederom | 12-11-03

re: ha2 en ha3 Boek kan besteld worden via proxis.com ;) Ja, de wereld wordt toch stilaan een dorp...

De dag dat Kim Clijsters een Frankfurter naar binnen speelt om erna een Beierse halveliter naar binnen te kappen zal ze wel in haar volle Vlaamse pracht te bewonderen zijn in Bild ;)

Gepost door: PieterJan | 12-11-03

oh ik haat titels, weet nooit wat daar te schrijven Haja, het fenomeen internet is me vaag bekend... Maar eerlijk gezegd, ik ben een beetje ouderwets en koop mijn boeken eigenlijk altijd gewoon in de boekhandel.

Absoluut ongepaste reacties kunnen ook heel leuk zijn.

Gepost door: leila | 13-11-03

mijn nonkel Ik heb deze site zonet ontdekt dankzij mijn broer... Heb het boek van mijn nonkel nog niet gelezen (zit momenteel in Australie) maar ik vind het een hele louche zaak en ben blij dat mensen die er volledig buiten staan hem toch steunen... Elisabeth

Gepost door: Elisabeth | 18-11-03

De commentaren zijn gesloten.